välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

svamp jakt i Santa Cruz Mountains

Postad av : Annika Hultén

Årtusenden sedan var jakt och samlande det enda sättet att hitta mat att äta. Nu har vi stormarknader. Men föda för vilda livsmedel-i synnerhet, svamp-är tillbaka i mode, som folk ser att återknyta kontakten med naturen och sitt förflutna. Band av mycophiles regelbundet ses roaming skogsarealer i jakt på ätliga svampar. Santa Cruz Mountains i Kalifornien ger perfekta detaljer för en dag ut svampplockning

Geografi

Kalifornien är känt över hela världen för sina viner, men dess svampar val är ganska imponerande. Santa Cruz bergskedjan, vid Stilla havskusten i USA, blir precis rätt andel av solen till regn för att göra det till en idealisk plats för svamp jakt. Den bästa säsongen för att gå svamp jakt i Santa Cruz Mountains är senhösten, strax innan den första vinterfrost.

Överväganden

Santa Cruz Mountains är inte att statligt ägda eller någon del av nationalparken. Därför behöver man inte tillstånd att gå svampplockning. Det finns ingen gräns för hur mycket svamp du kan plocka eller restriktioner om var du kan hämta dem. Santa Cruz bergskedjan är stor, dock, och många människor har sina smultronställen för plockning. Det är bäst att be en lokal expert om svamp sannolikt kommer att växa.

Typer

De tre främsta svampar som växer i Santa Cruz Mountains är karljohanssvamp, kantareller och svart trumpeter. Dessa svampar ger också en vägledning för hur långt de Santa Cruz svamp säsong är på. Först ska visas i höst är karljohanssvamp. Som Karl grödan börjar avta, kantareller verkar och slutligen det nya året, svart trumpeter kan ses ovan mark.

Identifiering

Ta alltid en Fälthandbok med dig. Detta är viktigt. Bra område guider ger beskrivningar och bilder av alla svampar som kan växa i området. Fält guider lista också några giftiga svampar som liknar de du kanske vill plocka, hjälper dig att undvika, potentiellt dödlig, förväxlingar. Det är bäst att gå ut i en grupp första gången du går svampplockning eller ännu bättre att gå upp med en lokal mykologiska samhälle. De personer som deltar i dessa samhällen har många års svampplockning erfarenhet och kan hjälpa dig att undvika några giftiga svampar. Svampen Federation of Santa Cruz ligger närmast mykologiska samhället till Santa Cruz Mountains.

Varning

Var försiktig. Det finns många fler giftiga svampar än ätbara sådana. Även erfarna plockare kan göra ett misstag då och då. Aldrig äta rå svamp. Bara äta 2 kokta tsk. av en svamp sort när försöker för första gången. Vänta 24 timmar efter att ha försökt att se till att det inte finns något försenat, allergisk reaktion. Det är bäst att inte dricka alkohol första gången du prova en ny svamp arter eftersom detta ökar sannolikheten för en allergisk reaktion.

    
    Copyright © 2011 give2all.org