välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

cricket livsmiljö

Postad av : Camilla Näslund

Har du någonsin hört syrsor kvittrar på natten och undrade vad allt ståhej handlade om? Kanske dessa syrsor är skryta om alla de extraordinära saker om syrsor. Från deras historia som bortskämd sällskapsdjur i antika Japan och Kina för deras förmåga att leva i nästan alla miljöer till deras kapacitet för att äta allt i sikte, syrsor är otroliga varelser

Historia

I det gamla Kina och Japan, var syrsorna som hålls som husdjur i burar gjorda av bambu och även guld. Syrsor var ofta förvaras i sovrummet så deras natt sång kunde trösta eller invagga cricket ägare att sova. I Peking idag, syrsor ses mindre som husdjur och mer som sport underhållning. Fighting syrsor är uppfödda på en speciell diet och sedan berövas mat för en kort tid innan en "cricketmatch. " Två syrsor förs in i en liten arena och publiken titta på dem slåss. Vissa kinesiska syrsor kan vara superstjärnor, men de flesta syrsor i världen just tillbringar sin tid att bryta ner vegetativa ärendet att fylla på jord, och naturligtvis, kvittrar

Typer

Det finns mer än 900 arter av cricket!--ant syrsor, myr buske syrsor, kamel syrsor, mullvad syrsor, för att nämna några --- men de två vi är mest bekant med är hus syrsor och syrsor fält. Fält syrsor föredrar att vistas utomhus, äta ruttnande växtmaterial och plantor, men du kan hitta hus syrsor överallt i ditt hem --- källare, bakom kaminer eller öppna spisar, i skåp eller utrymmen vägg, och även i din garderob, äta din favorit siden eller ull kläder.

Utseende

Vuxna syrsor är ungefär en tum lång och finns i många färger, men mest svart eller brunt. En cricket har tre huvudsakliga delar: huvud, thorax och buk. Huvudet innehåller cricket sammansatta och enkla ögon, mun och antenner. Benen och vingarna är fästa på bröstkorgen, medan den största delen av cricket kropp, mage, innehåller cricket hjärta, matsmältningssystem och andra organ. Kvinna syrsor har en stor gadd vid slutet av deras buk, som de använder för att deponera sina ägg i fuktig jord.

Habitat

Crickets bor i nästan alla miljöer. De finns i fält och ängar, skogar och gräsmarker, kärr och träsk, träd och buskar, och även grottor, stränder, i myrstackar och tunnelbana. Syrsor bor längs vägkanter, i trädgårdar och kan även bo i ditt hus. Om du vill fånga och hålla en syrsa, se till att lägga den i en stadig behållare med mycket luft, vatten och mat. En hungrig eller törstig cricket kommer att äta genom en kartong bur på nolltid.

Roliga fakta

Crickets använda sina långa antenner för att känna av saker omkring dem, utan också för att upptäcka lukter.

Crickets använder sina enkla ögon för att upptäcka ljus och skugga, deras komplexa ögon, som består av många hexagonala linser, kan se i alla riktningar.

Crickets sjunga att attrahera en partner. Hanen cricket sjunger en låt som är specifika för hans art, så att den kvinnliga av sin art kan hitta honom.

Man syrsor sjunga med sina vingar. Varje vinge har en liten rasp-liknande område i spetsen. Den cricket skrapar upp ena vingen över botten på den andra att göra det karakteristiska drillande ljud.

Hur syrsor kvittra avgörs delvis av vädret. När det är varmt, kvittra de snabbt. När det är kallt, kvittra de i en långsammare takt.

Crickets höra med sina ben. De har en liten "trumhinnan" precis bakom deras knän som hjälper dem att plocka upp de vibrationer av ljud.

Crickets kan hoppa 20 till 30 gånger sin höjd. Eftersom den genomsnittliga cricket är cirka en centimeter lång, betyder det att den kan hoppa nästan tre meter från en stående start. Syrsor använda hoppning som sin viktigaste transportmedlet för även om de har vingar.

    Previous:nothing
    Next:förhållandet mellan AC & DC
    
    Copyright © 2011 give2all.org