välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kelp fakta

Postad av : Jeanette Morales

Kelp är tång eller alger. Vissa arter av kelp bildar stora skogar under de grunda vattnen i havet. Dessa områden är ibland som regnskogarna i havet på grund av den stora biologiska mångfalden i deras mitt. Kelp är också en viktig resurs för människor och skördas för mat, medicinska ändamål och dess användningsområden i olika produkter

Biologi

Det finns olika arter av kelp finns längs kuster världshaven. Den jättelika kelp Arten är en av de snabbast växande växter i naturen och under idealiska förhållanden, kan bli upp till två meter per dag. Kelp växer vid eller under låga tidvattnet nivå på den steniga havsbottnen och sträcker sig till djup så långt solljus kan tränga igenom. Tång har inte kärlsystemet liksom andra växter, men alla delar av kelp absorbera näringsämnen och gaser som det behöver för att växa ur vattnet där den sänks ner.

Skörd

Kelp skördas från havet för olika ändamål. Fordon som tillverkas speciellt för kelp skörd används för att föra anläggningar i från havet. En muddra krattar längs havsbotten och drar växter från den steniga botten. Områden är idealiskt skördas endast en gång vart fjärde år så att växterna att växa tillbaka innan mer vidtagit är. Den kelp är tvättas för att avlägsna sand, silt, snäckor och annat skräp, torkade och bearbetade.

Använder

Kelp är ofta tillsätts i livsmedel och vitaminer och är tillverkad i soppor och andra rätter i vissa kulturer. Kelp används också vid framställning av tvål och glas. En kelp-framställda produkten används också som förtjockningsmedel i glass, gelé, tandkräm, bröd, öl, pudding, dressing och andra objekt. Det används i gödningsmedel, jordförbättringsmedel och vissa djurfoder. Kelp är också till smink, schampo, ansiktsmasker, geler massage och andra produkter för personlig vård.

Läkemedel

Kelp innehåller höga halter av jod, vilket gör det speciellt användbart vid behandling av ett tillstånd av sköldkörteln som orsakas av brist av jod. Detta tillstånd, som kallas struma, har behandlats med kelp i århundraden. Kelp ingår också i läkemedel som används för att behandla tuberkulos, reumatism, förkylning, influensa och vissa infektioner. Eftersom kelp är rik på järn, natrium, fosfor, kalcium, magnesium, kalium, flera vitaminer och aminosyror, är det en populär tillsats av vitaminer och är ibland ensamt för dessa kvaliteter.

Forskning

Forskning pågår utförs till att använda tång vid behandling av bröstcancer samt i att använda den som en typ av biobränsle. Möjligheten att kelp som en kost antioxidant för att förebygga åldrande och sjukdomar också studeras. Bruna alger är att riskera att ha anti-tumör egenskaper och kan stärka immunförsvaret. Detta kan leda till förebyggande mediciner mot cancer. Kelp har visat sig ha terapeutiska effekter i hjärtsjukdomar, högt kolesterol och högt blodtryck, och forskning kan så småningom leda till produkter som innehåller alger för att hjälpa dem slåss dessa villkor.

    Previous:nothing
    Next:livsmiljö en humla fladdermus
    
    Copyright © 2011 give2all.org