välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

plaståtervinning riktlinjer

Postad av : Jonathan Nyberg

Spridningen av plastprodukter och allt mindre deponi utrymme bäddar för en bra anledning att återvinna plast. Inte alla plaster är skapade lika, dock, så det är viktigt att förstå återvinning konsekvenser. Det finns sju olika typer av plaster som används i produkter. Den typ, som utsetts av antalet, är oftast stämplade inuti återvinning logotyp på produkten

PET # 1

. första är PET (polyetentereftalat) och betecknas med nummer 1. Eftersom det är tufft med god fukt-barriäregenskaper är denna typ av plast används ofta i flaskor och konsumtionsvaror som sker via formsprutning. Typiska produkter med PET innehålla flaskor för läsk, vatten och salladsdressing, mat burkar för objekt som jordnötssmör, och mikrovågssäker brickor mat. När återvunnet är PET används främst för textilier (som matta och fleece), men i vissa fall är det används till mat och dryckesförpackningar igen.

HDPE # 2

High density polyeten (HDPE) är markerad med nummer 2. Dess kemiska sammansättning gör det beständiga mot lösningsmedel, så det ofta används som behållare för hushålls-och industrikemikalier som tvättmedel och blekmedel. Mjölk flaskor och flaskor schampo görs även med denna typ av plast. Den resulterande substansen från återvinning HDPE används för att tillverka flaskor för andra varor än livsmedel samt utomhus inplankning. Rör, hinkar och lådor är också tillverkade av återvunnet HDPE.

PVC nr 3

plast märkt med nummer 3 är PVC (polyvinylklorid), och dess egenskaper gör den bra för många tillämpningar. Stela och blister förpackningen är tillverkad med PVC. Och på grund av sin hållbarhet, många utomhus produkter som vinyl ytterväggar, fönsterbågar och fäktning alla gjorda med PVC. Vissa produkter som är resultatet av återvinningen PVC inkluderar golv och mattor, kottar trafik, slangar trädgård och rännor.

LDPE # 4

Den fjärde typen av plast beteckning är polyeten med låg densitet som på grund av dess flexibilitet och seghet , ofta är den viktigaste komponenten i film-produkter. Det är särskilt användbart i produkter som kräver svetsning. Plastpåsar (som matkassar och kemtvätt påsar) är dessutom tillverkade av LDPE eller # 4-plast. När återvunnet, är det bra för soptunnan liners, utomhus virke, klinkers och kuvert sjöfart.

PP # 5

Polypropylen (PP) har utsetts med nummer 5. Eftersom den har hög en hög smältpunkt, är polypropen ett bra val för hot-fylla vätskor. Det är vanligen används för behållare för yoghurt, margarin, flaskor medicin och ta ut mat. På den industriella sidan, är det för att göra bildelar och heltäckande mattor. Batterikablar, skrapor is, kvastar och pallar sjöfarten är några av de produkter som är resultatet av återvinning PP.

PS # 6

Plast # 6, polystyren (PS), är mångsidig eftersom den kan användas för att skapa antingen en fast eller en skum produkt. Det är en låg-värmeledare, så det är perfekt för att göra koppar, tallrikar och ta ut containrar (särskilt för varm mat). Som en skum produkt, det är också ett populärt val för förpackningar fyller, allmänt känd som packning jordnötter. När återvunnet, polystyren kan användas för att göra värmeisolering, matservering behållare (som äggkartonger) och skum skyddande emballage.

Andra # 7

Slutligen plaster som är märkta med nummer 7 hamnar i kategorin "Övrigt". Detta innebär att de är gjorda av en polymer än de som anges ovan eller är gjorda med en kombination av dessa. Stora, återanvändbara vatten kannor och ugn baka påsar är de vanligaste konsumtionsvaror görs med # 7 plast. Många återvinningscentraler accepterar inte plast med denna beteckning för återvinning. När den kan återvinnas, är det oftast för att göra plast virke.

    
    Copyright © 2011 give2all.org