välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en översvämning?

Postad av : Valon Istrefi

Översvämning inträffar när en mängd vatten, som snabbt fallande regn, samlas i lågt liggande områden och snabbt rinner ned med våldsam kraft, tar med sig allt i dess väg. Den kan sopa alla typer av skräp nedströms på bara några sekunder, vilket gör en gång lugnt område av mark en mäktig, brusande älv

Vad Orsaker översvämning

Störtfloder kan inträffa när som helst finns det kraftiga regn, damm eller levee misslyckande, snabbt smältande snö eller att bryta en is sylt. Inom några minuter eller några timmar, blir marken så snabbt mättad med vatten att det inte längre kan absorberas och blir avrinning. Denna tunga avrinning kan orsaka åar eller bäckar att svämma över deras banker, bli en översvämning.

Southwest USA

Störtfloder kan hända var som helst i USA, men ganska regelbundet hända i öknen sydväst. Generellt under sommaren eller hösten, får ett åskväder bryter ut över bergen eller öknar, orsakar avrinning från stormen kaskaden genom branta stup och arroyos (tvättar) i några minuter. Denna mur av vatten kan ibland vara 10 till 30 meter högt, plocka upp träd, grenar, stenar, lera eller ens djur eller vandrare. Fordon kan lätt sopas bort när man kör ner en väg som korsar en torr flod eller bäck säng som plötsligt översvämmas av en massiv översvämning. Ibland förare försök att korsa dessa översvämmade vägar, bara för att finna sig avstannade i mitten av vatten och behöver undsättning.

Flash Flood Watch

Ett uttalande är utfärdat av National Weather Service (NWS) som anger förutsättningar föreligger Om en översvämning är möjlig. Lyssna efter dessa klockor på din radio eller TV. Leta efter avlägset regnmolnen, den mest sannolika källan till störtfloder. Om du är på väg, leta efter översvämmade vägar dips, broar eller lågt belägna områden.

Flash Flood Warning

Ett uttalande är utfärdat av NWS indikerar att Störtfloder överhängande eller som inträffat. Flash översvämning varningar orsakas av allvarliga stormar och kommer att överlämnas till allmänheten på alla sätt möjliga. Söka skydd omedelbart om du är i en flod väg eller lever i en nära-by flodslätter.

Flash Flood Säkerhetsregler

Om du kommer att resa in i öknar och berg där du kan stöta på plötsliga översvämningar, låt någon som vet när du lämnar och när du räknar med att tillbaka med dem om återvändande.

Var uppmärksam på risken för översvämningar villkor genom att en radio utrustad med National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) akut väder frekvenser bandet. />
Var medveten om åska och ljus i ditt område, det kan varna dig för en annalkande översvämning.

inte tälta eller ställa upp i någon tvättar eller sängar ström.


Om din bil stannar i en översvämmad väg, sätt på dig strålkastare och blinkers nödsituationer och överge det, men stannar i närheten på högre mark där söka parter lätt kan hitta dig och din bil.

Försök inte korsa snabbrörliga bäckar, kan du få dras under och drunkna. Det tar bara sex inches av snabbrörliga vattenvolymen att slå dig av dina fötter. Låt inte ditt barn leka i den farliga vattnet från översvämningarna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org