välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är rökkvarts?

Postad av : Stefan Svensson

Rökkvarts är en brun eller ibland svart ogenomskinlig ädelsten som enkelt kan kapas och formas till smycken och ställa in fashionabla tillbehör

Variety

rökkvarts har tre kända sorter. Cairngorm sort fått sitt namn från där den har sitt ursprung, Cairngorm Mountains i Skottland. Denna mångfald kan identifieras av dess gulbrun eller gråbrun lyster. Den Morion olika rökkvarts är mycket mörk och ofta svarta ogenomskinliga i sin lyster. Den Coon Tail sorten är bandad med svart och grått lyster, som en tvättbjörn svans.

Bildning

Natural rökkvarts bildas under många år av långsam trycksatta processer, främst förekommer som fyllnadsmaterial i klyftor i stora serpentin rock. Den rökkvarts bildas knutor är en produkt av bestrålning. Ofta är rökkvarts tillgängliga på Rock and pärla butiker bestrålat artificiellt.

Betydelse

rökkvarts har Skottlands nationella pärla ända sedan druiderna. Mineral utnyttjades som verktyg och som objekt i många ritualer.

Ancient Powers

Druiderna var inte de enda civilisation att hitta rökkvarts full av mystiska förundran. Wiccaner och hedningar använt rökkvarts i sina ritualer och för medhjälp i balansering och lugnande sinnet, hjälper till med ryggvärk, lindra händer och fötter smärtor, minska depression, öppna psykiska förmågor såsom telepati, beroende och besatthet, stoppa negativa känslor och kreativitet. Tidiga amerikanska indianerna trodde att ädelstenen väckt lugn och tålamod för att deras resande krigare och skulle skicka det med dem på jakt expeditioner.

Mode

Det enkla klippa och forma kvarts har gjort det vanligt att smycken designers och för accessorizing kläder och skor. Amerikanska indianer, druiderna, Wiccaner och hedningar, liksom egyptierna, införlivade kvarts i sina konstruktioner och rituella kläder.

    
    Copyright ©2011