välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

antimikrobiella peptider från växter

Postad av : Camilla Näslund

Antimikrobiella peptider är molekylära proteiner som bekämpar bakterier, virus och svampar. Dessa peptider, som kallas AMPS, är positivt laddade molekyler som är aktiva i frön. De peptider attack celler och döda dem hjälpa till att befria anläggning organismer skadliga bakterier. Enligt tidskriften "kritiska recensioner i Plant Sciences," dessa antimikrobiella peptider finns i nästan alla växtarter

Du behöver:. .
Balans
Mätglas.
Räknare.

Historia

Peptide upptäckter i växter har inte varit täta tills nyligen. Enligt "Oxford Journals" nukleinsyror forskning, år 1942 den första antimikrobiell peptid i en anläggning upptäcktes av bollar och Hale. De upptäckte peptiden i en veteplantan. Det var inte förrän tre decennier senare att en annan sådan upptäckt gjordes. Under 2008 ett program som heter PhytAMP skapades för att katalogisera och registrera information om antimikrobiell peptider för att underlätta tillgången till information.

Identifiering

Antimikrobiella peptider är celler i utsäde av en anläggning. De peptider hjälper till att skydda växten från sjukdomar som kan skada det. Den antimikrobiell peptid celler mål bakterier eller virus celler och förstör dem genom att bryta ner dem på membranet nivå och undanröja hot mot anläggningen. Deras upptäckt har lett till banbrytande forskning och utveckling för de medicinska och åkrar.

Funktion

Tidskriften "kritiska recensioner i Plant Sciences" anger att antimikrobiella peptider är effektiva genom att rikta mikroorganismer på deras plasma membran. Tidningen uppger också att det kan finnas peptider som angrepp av olika metoder, men dessa ännu inte har upptäckts. De peptider i utsäde av anläggningen linje det yttre cellagret på det organ där de kan ta en defensiv hållning. De peptider är en idealisk position för att försvara fabriken utanför kontaminering.

Fördelar

Växter producera antimikrobiella peptider som ett försvar mot sjukdomsframkallande virus eller en bakterie. Enligt "Oxford Journals" nukleinsyror forskning, skulle genteknik av dessa förstärkare bidrar till att öka antibiotikaresistens i anläggningar, vilket skulle kunna påverka såväl jordbruk som läkemedelsindustrin. Forskarna hitta peptider skulle kunna innebära en ny utveckling för framtida antibiotika.

Expert Insight

Enligt Emilio Montesinos vid institutet för livsmedels-och jordbruksorganisation teknik vid universitetet i Girona i Spanien, är antimikrobiella peptider används för att ersätta bekämpningsmedel som har varit förbjudna i jordbruket. Forskare försöker utveckla nya former av skydd och förebyggande som är mindre skadliga för miljön och ändå hjälpa jordbrukare odla produktiva grödor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org