välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturvetenskapliga projekt att göra choklad mat att äta

Postad av : Jan-Olof Stoor

Matlagning är en form av hushållens kemi, och choklad är bland de mest favorit läckerheter för barn. Kombinera de två är ett utmärkt sätt att hålla eleverna intresserade, och det finns många sätt att använda choklad i vetenskapliga projekt. Beroende på barnens ålder, kan dessa projekt sträcker sig från att blanda choklad mjölk till att bygga en soldriven ugn, eller helt enkelt som innehåller choklad för att göra projektet mer aptitlig för alla.

Dissolving fasta ämnen till Vätskor

Blanda choklad i ett glas mjölk är ett mycket enkelt och extremt utbildningsvetenskap projekt för små barn. Det ger ett mycket synligt exempel på hur en substans och lösningsmedel samverkar genom virvlande mönster i chokladen så att den rörs i mjölk. Samma experiment kan utföras med karamellfärg, men resultatet blir inte lika kul att avyttra.

Clockwork Cupcakes

För mellersta och gymnasieelever, bygga en fjäder driven transportör som flyttar cupcakes under en choklad dispenser kan vara mycket roligt. Ett ännu enklare projekt är att placera en rund bricka på en gammal skivspelare så att det är off-center, och låt det snurra runt, flytta cupcakes under en långsam duggregn av choklad som det visar. De principer som kan experimenteras med dessa typer av projekt omfattar mekanisk konstruktion, matematiska mönster, och till och med egenskaperna i choklad på olika temperaturer, bland annat. Projektet kan också kombineras med upplösning vätskor genom att observera hur snabbt upplösning eftersom den påverkas av rörelse på transportören eller skivspelare.

Solar Ringla Machine

Solvärme kan visas med hjälp av en ballong, chokladsås, en värmelampa och en bagare isbildning munstycke. Fyll ballongen halvvägs med choklad, klämma ballongen, sedan knyta munstycket på plats i munnen av ballongen. Placera ballongen med munstycket pekade nedåt, och experimentera med flödet av choklad som är släppt som ballongen innehåll är uppvärmda. Projektet kan utföras av sig själv, eller i kombination med andra projekt, såsom urverk cupcakes. I en mer grundläggande form blåsa upp ballongen efter tillsättning av choklad, och fokusera projekt om hur trycksatta choklad kan riktas genom munstycket.

Miljövänligt Cookies

En soldriven ugn är en mycket enkel anordning som kräver lite mer än en sluten låda som kan värmas upp av solljus eller artificiell värmekälla, till exempel en värmelampa. Placera chocolate chip cookie degen på en kastrull, och experimentera med olika solugn design och material för att hitta en som gör de bästa bakresultat. Tänk på att detta projekt kräver lite förberedelser och kan ha att fungera i en timme eller mer att helt baka kakor. Om den tid att förverkliga är en faktor, kan detta projekt kräver mer tid än vad som finns, och bör noggrant experimenterat med innan projektet visas för andra. För att undvika denna fördröjning, genomföra projektet i förväg, och ger redan bakat kakor som ett exempel på vad resultatet kommer att bli.

    
    Copyright © 2011 give2all.org