välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör trä snöskor

Postad av : P-O Lennartsson

Resa till fots genom snö är ingen lätt uppgift och kan äventyra din hälsa. Skydda dina fötter mot kyla och blötsnö och gå på toppen av snö snarare än i det genom att bära snöskor. Att göra dessa skor är en konst praktiseras och fulländade av eskimåer, indianer, och andra nationer hemma i snöiga regioner. Du kan prova på att göra dina egna par snöskor med några vanliga verktyg och mycket tålamod

Du behöver:. .
Pilgrenar
Skrapan.
Cirkelsåg.
Trä ångbåt.
String.
Små trä bitar.
Borrmaskin.
Tråd eller garn.


1.
Bort barken från flera smidig pilgrenar. Använd en skrapa för att få bort barken. Grenarna skall vara ungefär 2 inches i diameter.
2.
Klipp grenarna längder på 4 meter med en cirkelsåg.
3.

Placera remsorna i en skog ångbåt tills de är följsamma och redo för bockning.
4.
Håll två remsor ihop och bind ändarna av stripsen på ena sidan. Strängen skall upplösas mycket hårt, eftersom detta kommer att bli med alla spänningar i böjning.
5.
Enkel isär remsorna och trycker försiktigt en liten bit av trä, cirka 5 inches lång, däremellan. Den lilla bit ska vara horisontell medan remsorna är vertikal, och vara centrerad halvvägs mellan bundna slutet av strips och den öppna änden.
6.
Säkra den öppna änden av remsorna med sträng. Linda snöre runt ändarna tills remsorna är ordentligt hålls samman. Detta är ramen för snöskor.
7.
Med en borrmaskin, borr små hål längs varje sida av ramen. Du kommer att tråden genom dessa hål sådant material som du använder för stöd av snöskor. Använd en grundläggande korsvis vävning stygn för att täcka ramen med tråd eller garn.
8.
Bind dina fötter i skorna genom att placera hälen på stöveln på det horisontella stödet i centrum av skon. Wrap ett snöre runt baksidan av hälen och genom snören av dina stövlar, väva sedan snöret genom vävda tråd under foten.

Tips och varningar


  • Justera längden på pilgrenar om det behövs för att göra skon rymma din storlek.
  • Använd skyddskläder när tillbringa mycket tid i extremt kalla klimat.
    
    Copyright © 2011 give2all.org