välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Fakta om noshörningar

Postad av : P-O Lennartsson

Fem typer av noshörning bor i Afrika och Sydostasien. Den svart noshörning, vit noshörning och Sumatra noshörning alla har två horn på huvudet, medan Javan och indonesiska sorter har en enda horn

Keratin

Rhino på grekiska betyder "näsa" och CEROS översätter till "horn". Samma ämne som komponerar mänskligt hår och naglar, keratin, bildar också hornen på noshörning.

Effekter

Tjuvfiskare kommer att döda noshörningar enbart för sina horn eftersom vissa kulturer tror att horn har medicinska egenskaper, vilket naturligtvis är det inte. Detta onödig slakt har väckt noshörningar farligt nära att utrotas i stora delar av sitt sortiment.

Funktioner

De fem typer av rhino dela funktioner som ett mycket stort huvud, fruktansvärd syn, finjusteras hörsel, tjocka ben och en diet av löv och gräs.

Geografi

Den vita och den svarta noshörningen lever i delar av södra och östra Afrika, medan den indiska noshörningen finns i norra Indien och i Nepal. De Javan noshörning och Sumatra arterna lever Malaysia, Vietnam och Indonesien.

Storlek

Den vita noshörningen får väga upp u00A3 5. 000. och vara 1-fot i längd. Den extremt hotade Sumatra noshörning är "bara" 5-meter höga på axeln och väger mindre än ett ton.

Fun Fakta

det finns inga dokumenterade bevis för att backa upp de många hävdar att noshörningar kommer stampa släcka bränder som utvecklas i det vilda.

    Previous:nothing
    Next:kelp fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org