välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sätt att förhindra kusterosion

Postad av : Charlotte Wannberg

Kustområden runt om i världen måste brottas med stranderosion, vare sig det från konstant vågskvalp eller brusande stormvågor av en kategori 5 orkan. Som om naturen kämpar inte tillräckligt hårt, vissa projekt avsedda att skydda mot översvämningar känns nu ironiskt att göra dessa problem förvärras. Förhindra stranderosion kräver en djup förståelse för dess orsaker och en massiv investering, men alla kan spela en roll

Förståelse Erosion

Förstå varför kusterosion sker innan utforskar en lösning. Vissa kuster, såsom den klippiga västkusten i USA, undergräva mycket långsamt. Andra, som Louisianas Mississippi Delta region, försvinna till en kurs av meter per år. Väderförhållanden, särskilt stora orkaner, orsak hårdast av erosion problem, men de påverkar inte alla kustområden lika. Man-made störningar av den naturliga sedimentavlagringar förvärra erosion händelser, så titta på vad som hänt i ditt område. Det är inte möjligt att vända muddrade kanaler, intrikata system levee och konstgjorda vattenvägar genom barriären öar, som alla stör sedimentavlagringar. Titta dock på att ta bort mindre konstruktioner i området, såsom skott och seawalls. Sådana strukturer är övergångslösning lösningar för erosion i ett litet område men gör totalt sett erosion i de omgivande områdena värre. Också bevara och skydda stranden vegetation där det är möjligt. Vegetation stärker sand mot erosion.

Projekt Möjligheter

Långsiktig erosion försvars-och reparation kräver miljontals dollar och är inte ett projekt för en individ. Generera samhällets stöd och tävla om statliga projekt för att lindra erosionsproblem. Statliga organ såsom Texas "General Land Office erbjuda finansiering för projekt på en vanlig cykel. Dessa byråer reagera på förslag som ger långvariga lösningar. De kan ge näring stränder med sand, återställa sanddyner och livsmiljöer, och finansiera studier för att bättre förstå ett områdes erosion. Federal källor, såsom den amerikanska Army Corps of Engineers, kan finansiera även större projekt. Komma att finansiering förutsätter en samordnad insats från statliga tjänstemän och kongressens representanter och federala myndigheter i allmänhet kräver år av förstudier innan man påbörjar ett projekt.

Förskott

När man tittar på projekt erosionsskydd, överväga några av de ännu obevisade metoder testas. Ett antal kustsamhällen, inklusive de i North Carolina, Virginia och Maryland, under 2008 var att experimentera med plantering ostronskal offshore. Tanken är att skalen kommer att dra akvatiska livet som alger, maskar och fisk, vilket skapar en "levande kust" för att lindra erosion. Titta på nya tekniker också. Även syntetiska, sandspacklade slangar orsakar problem liknande skott och seawalls, den lilla byn Surfside Beach, Texas, säkrat finansiering under 2004 för en trappa steg typ av slang som skapar en dyn utan att orsaka en skur effekt under stormar.

Ta ansvar

Trots att förebygga erosion är en stor uppgift, kan individer göra sin del i att skydda kusten. Följ det gamla ordspråket: "Lämna inget annat än fotspår bakom när du besöker stranden. " Soporna du lämnar efter dig kommer att skada havets ekosystem och stranden vegetation, som i sin tur förvärrar erosion. Håll dig borta från sanddynerna på stranden. De är fyllda med sköra växtlighet som håller dem samman-och ibland med ormar, om du behöver ett extra incitament att stanna utanför. När man bygger eller reparerar en strand hem, få alla nödvändiga tillstånd och följa byggregler noga så att inte lägga strukturer som skulle orsaka erosion under översvämningarna.

    Previous:nothing
    Next:kroppsdelar som en flodhäst
    
    Copyright © 2011 give2all.org