välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Rafflesia livscykel

Postad av : Camilla Näslund

Rafflesia är en grupp av arter av parasitiska växter infödda till den asiatiska tropikerna. Överleva på den mottagande vinstockar, blommar de sällan. När de gör Bloom, dock, de producerar vad som kan vara de största blommorna i växtvärlden

Du behöver:. .
Calculator

grundläggande fakta

Rafflesia växter inhemska tropiska Sydostasien öar, inklusive Malaysia, Sumatra och Java. De är en djungel växt och en parasit som lever endast i samband med sin värd vinstockar, det tetrastigma. Detta vin, som rör det europeiska druvsorter, innehåller alla nödvändiga element till Rafflesia, som är en komplett parasit snarare än en partiell parasit. Förhållandet verkar vara en ren parasit förhållande utan kända symbiotiska elementen-Rafflesia returnerar några kända fördelar för tetrastigma vinstockar

Begränsningar för studien

livscykel Rafflesia endast något studerat eller dokumenterad, för en. av olika skäl. Personen livsmiljö är avlägsen för mycket av den akademiska världen. Anläggningen är sällsynt i det vilda, och växande ovanligare på grund av över-avverkning och förlust av livsmiljöer. Plantorna är inte alltid självklara i deras icke-blommande etapper. Slutligen blommar anläggningen sällan och utan någon klar tidtabell bestämma blom tid. Som ett resultat har det varit svårt att skapa en tydlig förståelse av livscykel Rafflesia.

Kända fakta

När Rafflesia blommar, det ger en liten knopp från veden till tetrastigma vinstockar. Som knopp växer under perioden av ett år, kommer det att likna ett hårt veckade rödkål. När kål-liknande bud öppnar växer den till en av de största, om inte den största, blommor i tillvaron. Kronbladen är tjocka och köttiga, och omger en spined pad med antingen stigmatisering eller ståndarknappar, men inte båda. Rafflesia blommor är könsneutrala, transport av enbart manliga eller kvinnliga könsorgan, inte båda.

Pollinering

Rafflesia knoppar är sällsynta, och knoppar själva har en låg blomma takt med de flesta dör innan de öppnar. Utan som blommar schema och en tendens till knoppar i närheten av andra knoppar av samma kön, det finns en hel del osäkerhet om hur växterna klarar av att föröka sig framgångsrikt alls. Men tror man att när växterna klarar av att blomma, sin storlek, starka färger och intensivt kraftfull doft syftar till att fånga flugor.
Rafflesia, enkelt uttryckt, stinker. De är kända för att ha en doft av ruttnande kött. Rapporterades ha en doft som en mycket förfallen buffel, fungerar de som en samlingspunkt plats för kadaver flugor. Flugorna, vandring på jakt efter mat, plocka upp pollen från manliga blommor och sedan sätta in den på stigma kvinnliga blommor, som sedan ger en fruktkroppen ca 15 cm i diameter. De frukter tros bli uppätna av små gnagare som tros sedan distribuera utsäde genom sin avföring.

Future

Rafflesia blir sällsynta i deras naturliga miljö. Tros fungera som en helande agent för nyligen gravida kvinnor, och som en källa av fertilitet, är blomknoppar skördas och säljs i örtmedicin handeln vanligt att stora delar av Asien. Även skyddade i parker, tjuvjakt förekommer, och i oskyddade områden Rafflesia arter blir alltmer sällsynta.
Ansträngningar görs för att lära sig att propagera arten i hemmiljö, men processen är långt ifrån stabil eller helt klarlagda .

    
    Copyright © 2011 give2all.org