välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en modell av en atom kalcium

Postad av : Annika Hultén

En populär projekt för kemi klasser är att göra en modell av en atom. Även kalcium atom har ett relativt stort antal protoner, neutroner och elektroner i jämförelse med andra typer av atom, men du kan fortfarande göra en tredimensionell modell av en atom av detta element. De flesta av de nödvändiga artiklar kan hittas i någon hantverk butik. Kontrollera att de objekt du väljer att representera protoner och neutroner är mycket större än de du använder för elektroner

Du behöver:.
Blommor tråd
Sax.
Lim.
Stora marshmallows (eller stora bomullstussar).
Markörer.
Mini marshmallows eller jelly beans.


1.
Avsätta 20 stora marshmallows (eller bomull bollar) för protoner. Använd en markör för färg alla dessa samma färg. I det periodiska systemet, har kalcium en atomnummer 20 och en atomvikt på 40.
2.
Subtrahera atomnummer (20) från atomvikt (40) för att få antal neutroner för att göra (20). Färg 20 fler stora marshmallows eller bomullstussar en annan färg som du använde i steg 1.
3.
Limma alla de färgade marshmallows eller bomullstussar ihop till en stor boll. Detta kommer att vara kärnan i atomen.
4.
Klipp två bitar av blommiga tråd ungefär 3 inches lång. Klipp ytterligare åtta bitar ca 4 inches lång. Ytterligare åtta stycken bör minskas till 5 inches lång och två måste vara 6 inches lång.
5.
Grillspett 20 mini marshmallows eller gelé bönor på slutet av alla skära bitar av blommig tråd. Du kan också använda lim för att fästa dessa. Dessa mini-marshmallows är elektroner, och blomsterprakten tråd av varierande storlek representerar de olika orbitalerna. Blommor trådar av matchande storlek är samma omloppsbana.
6.
Lägg en klick lim på den andra änden av blommor tråd och driva denna i stora marshmallow kärnan. Se till att blommor trådar av liknande längder hålla marshmallows på samma avstånd från kärnan. Till exempel kommer de två kortaste ledningarna håller mini-marshmallow elektroner samma avstånd från kärnan.

Tips och varningar


  • tandpetare eller träspett kan användas i stället för blommor tråd.
    
    Copyright © 2011 give2all.org