välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika sätt att göra vätgas

Postad av : Annika Hultén

Du behöver:
Balance
. Mätglas.
Räknare.

Väte är det vanligaste grundämnet i universum. Bildas från en proton och en elektron, det är det första elementet i det periodiska systemet och även den enklaste stabil atom som kan bildas. Den finns i stora mängder över hela planeten, och utgör majoriteten av Suns massa. Eftersom det ingår i så många molekyler, är vätgas en gemensam biprodukt av kemiska reaktioner.

React kalcium Vatten

Som varje skola barnet ska upptäcka någon gång, element i grupp 2 i periodiska systemet reagerar mycket väl med vatten, dock inte lika imponerande som det intensiva grupp 1 element. När det gäller kalcium är dess reaktion med vatten bildar kalciumhydroxid, med vätgas som en biprodukt. Placera bara kalcium i en skål och tillsätt vatten.

Bränn Magnesium i Steam

Liksom sin grupp 1 motsvarigheter, kommer Magnesium reagerar med vatten för att producera vätgas. Men om vattnet är kallt, kommer det att orsaka magnesiumhydroxid bildas på ytan av magnesium, slutar reaktionen. Som ett resultat bör du använda ånga. Helt enkelt bränna magnesium medan ångan flödar över den. Magnesiumoxid bildning kommer att producera vätgas som en biprodukt.

React Aluminium med natriumhydroxid

Många hushåll kommer att ha natriumhydroxid lätt tillgängliga, eftersom det är en mycket vanlig komponent i avloppsrensare. Om du någonsin hällt Avloppsrens i aluminium sjunker, kommer du utan tvekan har märkt att det reagerar ganska kraftigt och avger gas. Detta är vätgas, och det bildas när aluminium tillsätts till en blandning av natriumhydroxid och vatten.

React flesta metaller med saltsyra

De flesta av metaller i det periodiska systemet reagerar kraftigt med saltsyra, vilket ger av vätgas som en biprodukt av metall klorid skapande. Saltsyra är en mycket reaktiv substans som bryts ned till vätgas i närvaro av flesta metaller, från järn till zink. Placera bara metall i en skål och häll zink på den. Vätgas kommer att bubbla av.

Använder el att separera vatten

Vatten är tillverkad av en syreatom hemlighet obligations-till två väteatomer. Molekylerna är så svagt bundna att tillhandahålla en liten elektrisk energi skapar en väte molekyl från varje vattenmolekyl. Fäst en grafit spö till den positiva polen på ett batteri och en annan att den negativa polen. Ställ stavar i en skål med vatten. Minuspol spö kommer att producera vätgas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org