välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en varierande elektromagnet område

Postad av : Camilla Näslund

Magnetism är en kraft som genereras av vissa material, som kallas magneter. Det interagerar med andra magneter och med många metaller. Det kan orsaka dessa saker dras närmare magnet eller skjutas längre bort från den. Detta magnetisk kraft genereras av rörelser av små elektriska strömmar djupt inne magneterna, enligt Kristen Coyne för den nationella High Magnetic Field Laboratory.

Använda naturliga magneter är inte det enda sättet att skapa ett magnetfält . Du kan bygga en anordning som kallas en elektromagnet. Som naturliga, elektromagneter använder rörelse av elektrisk ström för att generera magnetfält. När korrekt monterade en elektromagnet kan göras för att skapa en variabel fält, en förmåga att ändra sin styrka

Du behöver:.
Magnet tråd, alla mätare, minst 5 meter lång
Spik, spik eller någon annan liten bit järn tre eller fyra inches i längd.
D-cells batteri.
Variabelt motstånd.
Fine sandpapper.
Flera inches av koppartråd.
2 kabelkontakter.
Kabelskalare.
Eltejp.


1.
Wind spolen. Lämnar sex eller fler inches släpa ut på botten, börja omslag magneten kabeln runt järn objekt (kallas "kärnan") från botten upprepade gånger för att skapa en spole. Det finns inget enkelt sätt att berätta det bästa antal varv att använda eftersom det matematiska inblandade är komplicerat, men som en tumregel, är mer bättre. Lämna flera inches av tråd hängande toppen av spolen också.
2.
Sandpapper ändarna av magneten tråd tills emaljen är bortnött. Detta är det enda sättet elektromagneten kommer att kunna leda elektricitet.
3.
Skala koppartråd. Använda kabelskalare, ta bort en tum eller två av isolering från ändarna av koppartråd.
4.
Hjälp av en tråd kontakten, bifoga variabelt motstånd till ena änden av spole tråd. Fäst andra änden av motståndet till ena änden av koppartråden med den andra kabeln kontakt. Fäst den andra änden av koppartråden till antingen terminalen på batteri med eltejp. Fäst den andra polen på batteriet till den andra änden av spolen tråd, även med eltejp.
5.
Vrid ratten för variabelt motstånd. Genom att göra detta du ändrar motståndet i kretsen att strömstyrkan. Detta ändrar mängden ström i kretsen. De elektromagnetiska fält som elektromagneten genererar kommer att variera i styrka tillsammans med den nuvarande.

Tips och varningar


  • Vidrör aldrig exponerade ledningar eller någon del av kretsen andra än den isolerade spolen och resistorn ratten.
    
    Copyright © 2011 give2all.org