välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av reptiler

Postad av : Jonathan Nyberg

Det finns tre stora beställningar av reptiler: crocodilia, Testudines och Squamata. Det finns också en ordning som endast omfattar två arter av tuatara, en varelse som liknar en ödla

Funktioner

Alla reptiler har vissa gemensamma drag. De har alla stamnät, har hud med skalor som hindrar dem från att bli torr, björn unge som ser ut som mindre versioner av vuxna, och har kroppstemperatur regleras av miljön.

Crocodilia

Crocodilia omfattar 23 typer av reptiler som alligatorer, krokodiler, kajmaner och gharials. Det finns 14 typer av krokodiler, sex typer av kajmaner, två alligatorer och en enda art av gharial.

Squamata

ormar och ödlor som utgör Squamata löpnummer nästan 8. 000 olika arter. Ormar är benlösa, saknar ögonlock, har inga öron och deras skalor skydda deras kroppar. Den typiska ödla besitter en mindre huvud på ett förkortat hals och en lång kropp och svans

Testudines

Testudines är reptiler med ett skyddande skal. Sköldpaddor. Vissa Testudines lever i en vattenmiljö, medan andra bor uteslutande på land, och många andra är hemma i båda.

tuatara

tuatara lever bara på ön Nya Zeeland och är en länk till en numera utdöd grupp kräldjur som går tillbaka till en tid präglad av dinosaurierna.

    Previous:nothing
    Next:Hela livscykeln för en stjärna
    
    Copyright © 2011 give2all.org