välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur växter förbereda sig för vintern fotosyntes

Postad av : Ulf Friberg

Du behöver:
eller Arbetsmiljöverket

Växter i vinter

När vi tänker på blad på vintern, vi brukar föreställa mig dem som döda eller döende, har bleknat. till brand färger under hösten och fallit till marken vid den tidpunkt vintern kommit. Detta åstadkoms av blekning av gröna klorofyllet i bladen, det sammansatta avgörande för fotosyntesen. När dagarna blir kortare och kallare, växter automatiskt avskurna förbindelser till sina löv och stoppa utför fotosyntes för att spara energi-för de flesta av dem, det arbete som de skulle behöva göra för att skapa energi från fotosyntes skulle vara större än den energi som levereras från verksamheten.

Men det finns många växter som håller sina blad och producerar fotosyntesen året runt, inklusive nål träd som gran och även en del lövträd, som Holly. Dessa växter hålla klorofyll i bladen och använda mindre mängder energi den producerar under vintern, som kommer i betydelse på grund av skydd vinter-fotosyntetiserande växter har.

Winter Fotosyntes

Först, liksom andra växter inför vinter, växter som utför fotosyntes vintern tillbringar tid under våren och sommaren lagra energi. Vissa växter har även lökar eller knölar som håller energi i särskilda samlingar av stärkelse celler för dem. I de kalla månaderna, kan växter omvandla dessa stärkelse celler tillbaka till enkla sockerarter som kan användas för att producera energi för anläggningens system, eller att ge energi för ny tillväxt på våren. Växter som växer hela vintern tenderar också att lagra energi för att hjälpa dem klara sig i de kalla månaderna.

Anledningen till fotosyntetiserande växter behöver så mycket extra energi under vintern är på grund av temperaturer. Även på många ställen molntäcket kan begränsa tillgången till solljus, ligger den verkliga faran i de lägre lufttemperatur, som sänker temperaturen inne i växterna själv. Kylan får alla fotosyntes att röra sig mer långsamt, vilket gör den kemiska reaktioner trög och överföring av näringsämnen en mycket längre process. Detta beror på avsaknaden av värme på molekylär och atomär nivå, vilket gör det svårare för molekyler att röra sig och delar utbyte i kemiska reaktioner.

Winter Leaves

Om temperaturen blir för låg, kan bladen frysa och dör helt. För att skydda sig från detta, vinter-fotosyntetiserande växter producerar mycket härdig blad som klarar även minusgrader. Nålar är små så att snön faller bort av dem lätt och hårt så att de kan klara både hårdare väderförhållanden och söker föda hungriga djur under vintern. Storbladiga växter som överlever under vintern har mycket tuffa, vaxartad blad som också visar sig vara en obehaglig måltid för djur och hålla klorofyll säkert pigment undangömd under en naturlig sköld som fortfarande låter solljuset tränga igenom till cellerna.

    Previous:nothing
    Next:Hur luftpartiklar resa?
    
    Copyright © 2011 give2all.org