välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skäl att identifiera djurspår

Postad av : Annika Hultén

Alla djur behöver vatten för att överleva. Detta innebär att en av de bästa ställena att hitta djurspår är i den mjuka jorden i närheten av vattendrag eller sjöar. Många djur följer också en vandrande stig eller inrätta ett område för utfodring. Deras låtar att identifiera dessa områden. Nysnö är också en bra duk för djurens fotspår. Identifiera vilka djur som lämnar spår kommer att avgöra deras syfte i att vara där, var de bor och huruvida de utgör ett problem

Betydelse

Forskare studera och kartlägga djurspår att lära om det förflutna och nuet. En ScienceDaily artikel av Ohio State University rapporter som förstenade spår visar ett spår som skapats i Ediacaran period, ca 570 miljoner år sedan. Spår dessa dagar studeras för att utvärdera minskningen eller ökningen av en djurpopulationer eller deras utseende i ett tidigare obebyggt område. Jägare identifiera djurspår att spåra och skörda vilda djur spel. Den allmänna befolkningen kan lära sig att identifiera djurspår för nöjes skull, för att identifiera ett rovdjur, eller att identifiera ett djur som orsakar skada på egendom eller är ett skadedjur.

Plantutseende

När du hittar ett djur spår, finns det flera saker du bör titta på samtidigt som man försöker att identifiera den. Dessa inkluderar bredd, längd och form på banan och huruvida klo märken, block och tår visar, och i så fall numret. Du bör också avgöra om det finns andra exemplar av samma spår i närheten och vad avståndet är mellan de två. Detta kan bidra till att avgöra djurets grinden, som är till hjälp för identifiering.

Typer

Alla gnagare lämna fem-toed spår med sina bakbenen, och spåren är oftast sida vid sida. De flesta lämnar fyra tår spår med framtassarna. Cottontail kaniner och jackrabbits lämna fem-toed spår med sin framtassarna.

Raccoons lämnar ett spår med framhovarna som handlike. Spår från deras rygg fötter är längre, och inte alla tår alltid visa.

Björnar brukar lämna fem-toed spår med en människolik häl och märken klo.

Canine spår, däribland den inhemska hund, varg, räv och prärievarg, är mycket lika och ibland misstas för stor katt spår. De visar klo märken.

Bobcat, puma och förvildade spår katt är fyra tår men vanligtvis inte visar klo märken, och den främre spår är något större än den bakre spår.

Medlemmar av vessla familj, till exempel skunkar, vesslor, grävlingar och uttrar, visa klo märken när de lämnar spår. Deras spår visar fem tår på både fram och bak fötter. Skunk spår också visa häl märken.

Deer lämna en Tvåtåiga spår, liksom älg, älg och antilop. Avgöra vilken djuret lämnade ut tar lite övning, förutom i områden där bara rådjur är närvarande. Storleken på en Tvåtåiga spåret kommer att hjälpa till att identifiera ägaren.

Potentiella

När du väl har lärt sig att identifiera vilka djur en viss låt kommer från, kan du också att kunna berätta om det djuret man eller kvinna , vilket skulle bidra till att förhindra potentiellt farliga konfrontationer om en mamma djur skyddar sina ungar. Det kommer också varna dig för vilda djur och stigar som du kanske vill undvika när du gör läger i öknen.

Varning

Om du inte är jägare utrustad med ett gevär eller båge, vara särskilt uppmärksam på din omgivning och friskheten av alla spår som du hittar i alla lägen. Medan det kan vara roligt att hitta puma eller björn spår och följa deras spår, är det mycket farligt att oväntat komma ansikte mot ansikte med de verkliga djur i det vilda.

    
    Copyright ©2011