välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad kristall är ametist?

Postad av : Jeanette Morales

Ametist är faktiskt en kvarts, dess karakteristiska violetta färgen beror på spår av trevärt järn. Vid uppvärmning till 300 grader Celsius, kommer en ametist blir vita. Vid högre temperaturer, på 500 grader Celsius, en ametist blir gul (i citrin). Men det kommer att återvända till violett om de utsätts för röntgenstrålning eller är bombarderas med alfapartiklar. Den vackraste ametister bryts från Brasilien. Ametister kommer också från Uruguay, Sri Lanka, Kanada, USA, Tyskland, Australien, Ural, Zambia, och Tjeckien.

Crystal System

Alla kvarts, ametister ingår, hör till det sexkantiga kristaller systemet. Denna ädelsten kan förekomma i välformulerade kristaller som kan vara så stor som 289 pounds. Eller de kan bildas i kompakt massa. Kristallerna är typiskt sexkantiga och prismatiska, slutar upp med två rhombohedra, som liknar sexkantiga dipyramids. Prismat ansikten kan innehålla övergripande strimmor. Kristaller kan även innehålla bubblor av vätska eller gas som är synlig för ögat.

Cystal Properties

Kvartskristaller är hårda, mäter en 7 på Mohs skala. Det är en lätt sten som sträcker sig från insyn till genomskinligt. Ametist sägs ha en glasaktigt lyster. Det finns ingen klyfta, men det ger bra conchoidal frakturer. Kvartskristaller har förmågan att rotera planet för polarisering av ljus som passerar genom den.

Miljö

Ametister finns i Geoder och alluviala avlagringar. Några av de största Geoder med ametister inuti finns i Brasilien. I själva verket är kvarts ett av de vanligaste mineraler som finns i jordskorpan. Det kristalliserar från magmatiska magma källor.

Använder

Dålig kvalitet ametister ofta ramlade att göra pärlor. När stenens orenheter inte ger den en stark färg, kan bleka stenar placeras i en sluten miljö eller folie bakom att stärka sin färg. Imitation ametister är gjorda av glas och syntetisk korund

andra sorter av kvarts

Andra ädelstenar samband med ametist, som kvarts själva, är: mjölkig kvarts, bergkristall (kvarts), rökkvarts, blå kvarts, citrin , rosenkvarts, tiger öga, rutilated kvarts, och aventurin. Var och en av dessa sorter beror på olika föroreningar eller, i fråga om bergskristall, inga föroreningar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org