välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av alkaliska salter

Postad av : Stefan Svensson

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

alkaliska salter, eller grundläggande salter, är sådana som har joner som hydroxid eller karbonat. Dessa salter är lösliga, dvs kan lösas upp i vatten. Till skillnad från de flesta salter, alkaliska salter är inte neutrala, utan de är baser (har ett pH som överstiger 7). Alkaliska salter används för att ta reda på hur mycket syra kan tillsättas till vattnet utan att ändra dess pH, dessutom alkaliska salter är nödvändig för korrekt kroppslig funktion och har olika hälsoeffekter.

Natriumbikarbonat

Natriumbikarbonat (bicarb soda) upptäcktes för 60 år sedan och finns i bakpulver. Medicinskt används den för att minska surheten i musklerna och blodet. Bicarb soda ger också kroppen med en makt öka och därmed ökar dess uthållighet. För den senare anledningen är sport personal och kroppsbyggare rekommenderas att ha kost som är rik med denna basiska salt. Iron Power anges att intaget av natriumkarbonat minskar arbetsrelaterad stress och därmed undvika de psykologiska faror som långvarig stress kan presentera.

Kalium

Kalium är en alkalisk salt som oxideras snabbt i luft och reagerar lika snabbt med vatten för att generera värme. Vanligtvis kalium finns i havsvatten och som en del av många mineraler. Detta alkaliskt salt behövs för driften av alla levande celler, plus att det är en del av människors och djurs vävnad. Verktyg för Healing rekommenderar att du bör ta ett dagligt genomsnitt av fyra till fem gram av kalium. Dock kan en överdos orsaka problem som mental förvirring, svaghet, ångest och hjärtarytmier. Av dessa skäl, åtgärden uppgår korrekt.

Magnesium

Magnesium är ett alkaliskt salt som finns i stora mängder i jordskorpan. Tack vare sin höga löslighet, är magnesium ofta finns i havsvatten. Detta element finns i överflöd i kroppen och är en förutsättning för levande celler eftersom den spelar en viktig roll i kontrollen av molekyler som DNA och RNA. För en individ att förbli friska, dagligen 400 gram rekommenderas. Överdosering problem är inte så svår, men försiktighetsåtgärder skall vidtas i de fall njursvikt eller AV-block (nedsatt flöde mellan kammare och förmak inne i hjärtat) är närvarande.

Kalcium

Kalcium är en mjuk grå alkaliskt salt som finns i jordskorpan och i havsvattnet. Kalcium är en viktig livs-ingrediens, eftersom den spelar en roll i cell fysiologi, förflyttning av kalciumjoner utlöser andra cellulära processer. Dessutom mineralizes detta salt ben och skal av levande varelser. Ett genomsnittligt dagligt intag för en frisk människa är mellan 1200 och 2000 milligram per dag. Det finns inga uppenbara biverkningar av att ta kalciumtillskott, men individer med hyperparatyrioda problem eller D-vitamin berusning behöva konsultera en läkare innan du tar kalciumtillskott.

    
    Copyright © 2011 give2all.org