välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

piggsvin kost

Postad av : Ulf Friberg

Enligt Humane Society i USA hemsida, kan en fullvuxen igelkott ligga i intervallet 30 kg. och så länge som 2,5 meter. Detta gör piggsvin en av de större medlemmarna i gnagare familjen. Porcupines lever i Nordamerika från New England västerut genom de stora sjöarna har i de flesta i väst och i hela Kanada till Alaska. Den piggsvin är vegetarisk kost får ibland i trubbel

Du behöver:. .
Titta
Miniräknare.
Karta.
Linjal.

Funktion

Porcupines använda sina framtänder, som San Diego Zoo hemsida beskriver som "mejsel-liknande," att äta sådana livsmedel som barken på träd och mjukare vävnad som är precis under barken. Den piggsvin har speciella typer av bakterier inom dess matsmältningskanalen som producerar enzymer som krävs för att bryta ner cellulosan i sin diet. Den berömda spolar av ett piggsvin, förutom att vara dess huvudsakliga försvar mot fiender, komma till hands när djuret går upp i ett träd för att äta. Svansen spolar hålla piggsvin från att glida ner trädet som den klättrar.

Typer

Bland favorit träd av piggsvin är arter som Apple, asp, socker lönn, Basswood och träd bok. "National Audubon Society Field Guide till däggdjur" säger att ett piggsvin föredrar de yngre bokträd och inte mogna exemplar. Porcupines kommer att äta aska lämnar liksom ekollon och bokollon när de kan hitta dem. Andra typer av saker på ett piggsvin kost är rötter, bär, frön, gräs, frukt, rotfrukter och även vattenväxter. Den piggsvin är en skicklig simmare.

Effekter

Porcupines har förmåga att allvarligt skada och även döda träd. Genom strippning av bark från träden längs stammen och i grenarna, lämnar djuret trädet utsatta för många sjukdomar och berövar den dess förmåga att transportera näring från en del av anläggningen till en annan. Porcupines blivit skadedjur i delar av sitt sortiment när de förstör värdefulla träslag och äta prydnadsträd. Dessutom kommer ett piggsvin äta träkonstruktioner och även möbler när det får tillgång till den. Du kan berätta ett piggsvin bor i närheten om du upptäcker ändarna av trädgrenar som ligger under ett träd med alla de nya konsumeras bladknoppar och blad borta. Ett annat tecken på ett piggsvin matvanor omfattar träd med rent trä som visar och grenarna förkrympta från djurets konstant tuggande.

Salt

Salt är en stor njutning för ett piggsvin och varelsen kommer tugga på ben för att få salt från dem, en fördel med detta är att det hjälper till att hålla piggsvin tänder vassa. Porcupines gärna äta handtagen på verktyg som de kommit över, såsom hammare, krattor och spadar. Svetten från mänskliga händer lägger salt till träet, vilket gör det oemotståndlig till piggsvin.

Tidsplan

piggsvin är nattaktiva, röra sig på natten i jakt på mat och bo i en lya, en ihålig trädstam, under jord i en håla eller ens i toppen av ett träd under dagsljus. Porcupines kommer att tillbringa tid i ett träd tugga ben och sedan släppa dem på marken, där gnagare kommer då att äta bark och mjukt trä ett senare tillfälle. Den piggsvin på vintern är nästan helt beroende träd för en näringskälla.

    
    Copyright © 2011 give2all.org