välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man sköter om påfågelfjädrar

Postad av : Charlotte Wannberg

Påfåglar, även känd som påfågel (Pavo cristatus), producerar fjädrar i olika färger, inklusive skimrande ljusa gröna och blå. Ofta använts i dekorativa syften, påfågel fjädrar pryder dräkter, masker, fläktar och smycken. De kan också lägga till en färgstark touch till valfritt rum i ditt hem när den placeras i din favorit vas. Väl hand om din påfågelfjädrar är avgörande om du vill behålla dem ser sitt bästa

Du behöver:.
Mikrofiberduk
. Små skålar.
Ljummet vatten.
Diskmedel.
Hårtork.
Fuktig trasa.
Mjuka handdukar.
Lufttät låda.
Kamfer block eller malkulor.


1.
Damma påfågelfjädrar regelbundet med en mikrofiberduk för att avlägsna damm och förhindra ackumulering av fjädrar. Försiktigt flytta mikrofiberduk upp och ner varje påfågel fjäder individuellt.
2.
Fyll en liten skål med ljummet vatten och en skvätt diskmedel. Fyll en andra skål med ljummet vatten. Doppa en påfågel fjäder i såpvatten och vips den runt.
3.
Ta bort påfågeln fjäder från såpvatten och ge det ett sus i skålen med rent vatten för att avlägsna tvål rester. Torka påfågel fjäder efteråt, med en hårtork på en låg nivå. Upprepa processen för varje påfågel fjäder.
4.
Rengör spindelhylsan varje påfågel fjäder med en fuktig trasa. Kör tyg upp och ner över sidorna av pennan och spetsen, tar bort all smuts som har samlats. Torka spolar torr med mjuk handduk.
5.
Store antika påfågel fjädrar i en lufttät ruta för att förhindra försämring. Lägg till en kamfer block till rutan för att hålla skadedjur ute. Malkulor också kommer att fungera, men påfågelfjädrar kan förvärva lukt av malmedel.

Tips och varningar


  • Om du inte har tillgång till en hårtork, sprida påfågelfjädrar på en mjuk handduk och låt dem lufttorka.
  • Använd inte blekmedel eller starka kemiska rengöringsmedel för att rengöra påfågelfjädrar. Det kan skada den påfågelfjädrar eller förstöra deras naturliga färg.
    
    Copyright © 2011 give2all.org