välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar kristaller & stenar

Postad av : Stefan Svensson

Identifiera kristaller och stenar är en populär hobby och ett sätt att lära sig mer om naturen. Båda är tillverkade av mineraler. Kristaller är en enda mineral typ som du kommer att behöva identifiera. Rocks består av flera olika mineraler. Du måste identifiera mineraler och tittar på hur de är bundna tillsammans för att avgöra vilken typ av berg är det. Med bara några enkla verktyg och en mineral-identifiering guide, kan du börja lära dig mer om geologin

Du behöver:.
Rock hammare
. kniv.
mineral-legitimation guide.

Bered en yta


1.
Bered en färsk yta i berget eller kristall. Använd en sten hammare för att bryta ett fragment. Notera den resulterande ytor som är skapade i din förlaga och vinklarna mellan dessa ytor. På grund av skillnader i hur atomerna är bundna tillsammans kommer mineraler avslöja olika mönster av skada, formning, till exempel kuber, rektanglar, eller hexagoner. Om du observerar en kristall kan du också följa sin övergripande form. Vissa mineraler, kommer att gilla Halite (koksalt) tenderar att bilda kuber, andra, som gips, kommer att utgöra tunn nål former
2
Notera färgen och lyster i brottytan. . . Färgen på mineraler bestäms av i vilken grad ljuset absorberas eller reflekteras. Både kemiska element och den inre strukturen av mineraler bidrar till färgen. Lyster är en beskrivning av ytan utseende mineraler. Geologer använder termer såsom metallic, silkeslen, jordnära, eller glasartade (GLASARTAD) för att beskriva lyster.
3.
Testa hårdhet exponerade kristall eller bergyta. Kan du skrapa med nageln eller ett knivblad? Kan kristall eller sten repa en glasbit? Om du undersöker en klippa, kan du avbryta enskilda mineraler, eller är de starkt bundna tillsammans?
4.
Känn hur tungt berget eller kristall är för sin storlek. Det kan vara ljus på grund av mineraler och element i sig. Till exempel kommer stenar med mycket järn känns tunga. Det kan också kännas lätt eftersom det finns luftfickor i den. Tuff, görs när aska från en vulkan som får utbrott hårdnar, många luftfickor och kan känna mycket ljus.
5.
Leta efter bandning med olika färger eller mineraler i ditt prov. Detta kan vara särskilt värdefullt för att identifiera olika bergarter. Sedimentära bergarter, såsom sandsten eller kalksten, kan ha horisontella band som visar hur de mineraler sattes in över tiden. Metamorfa bergarter, som marmor, kan ha vågiga band som bildas när mineraler deformeras av tryck och temperatur. Konsultera en mineral-legitimation guide för att hitta namnet på en kristall eller bergart som har de egenskaper du har observerat.

    
    Copyright © 2011 give2all.org