välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en soldriven leksaksbil

Postad av : P-O Lennartsson

En soldriven modell bil kan byggas med material tillgängliga vid alla större hobby butik och är ett utmärkt sätt att visa att de av solenergi. Bilen är i grunden en bit skum sitter på fyra hjul. På ena sidan av en av axlarna är en remskiva. Drivtrumman är ansluten med ett gummiband till en motoraxel remskiva på motorn, som vilar på den övre sidan av skum. Ovanför motorn, som hölls på en 45-graders vinkel, är två solceller anslutna till motorn med krokodilklämmor.

Du behöver:
2 solceller
. 4 hjul.
2 trämodell axlar.
4 små skruv ögon (som passar axlar).
Liten remskiva.
Självhäftande motor klipp.
Elektriska hobby motor.
Gummiband.
Motoraxeln remskiva.
Bit skum ombord, 24 centimeter med 7 centimeter.
2 längder av kläder-hanger tråd, 7 centimeter vardera.
Krokodilklämman testledning.
4 längder av tydliga vinyl slangar, 5 millimeter vardera.
Lödkolv.


1.
Åtgärd 2 centimeter upp från kanten av båda kortsidor 24-centimeter-by-7-centimeter bit skum och gör ett märke . Spänner över skummet på märkens du hamnar med två 2-av-7 stycken och ett 20-av-7 bit.
2.
Limma mindre bitar på ändar av längre bit skum så att det på varje ände finns det 2-av-7 förstärkt sektion.
3.
Twist två ögon krokar genom vart och ett av förstärkt sektionerna parallellt med varandra. Ögonen ska vara parallell med den långa kanterna på skummet. De kommer att tjäna för att hålla axlarna på plats.
4.
Skjut axlarna genom skruven ögonen.
5.
Skjut en vinyl spacer följt av drivtrumman och sedan en hjulet på höger sida av bakaxeln. Skjut en spacer följt av ett hjul på de andra tre platserna.
6.
Rulla bilen framåt så att den rullar rakt. Om det gör det inte, justera axlarna detta.
7.
Skjut motoraxeln remskiva på motoraxeln.
8.
Placera gummiband över drivtrumman och sedan slinga det över drivaxeln trissan. Placera motorn över skummet så att gummibandet hålls tätt mellan de två remskivorna, men inte är sträckt. Stick motorn ner på denna position.
9.
Använda koppartråd, löda två solceller tillsammans i en matris. Tejpa en bit av kläder-hanger tråd över cellerna att spänna dem som en enhet. Placera en bit tejp över klyftan mellan solceller också.
10.
Skär krokodilklämman mätsladdarna i hälften och band ungefär en centimeter från var och en av ändarna.

11.
Löd en alligator klipp till den positiva polen i en av solceller. Löd andra klämman till den negativa polen på den andra solcell.
12.
Bend annan bit av klädhängare tråd så det är är formad som en avlång "Z" att fungera som ett stativ för solceller. Tejpa den till botten i en av cellerna så att när cellerna är inställda på skum, har den stå en sida upp över motorn som en vindskydd. Det ska vara vinklade i cirka 45 grader. Tejpa ner kanten på den andra cell som är mot skummet.
13.
Fäst alligator klipp från en av cellerna positiva terminal till den positiva polen på batteri och fäst andra klämman till den negativa terminalen. Ställ bilen i direkt solljus och det kommer att drivas fram av solenergi.

    
    Copyright © 2011 give2all.org