välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör socker kristaller i kemi

Postad av : Magnus Ekblad

Studenterna tycker ofta kemi klass eftersom de får för att utföra experiment som ofta innebär olika färgade flammor, kontrollerade explosioner och vätskor som Fizz, bubbla och ändra färger. Ett sätt att knyta de vetenskaper tillsammans är att kombinera kemi och geologi genom att socker kristaller. Inte bara lär detta eleverna hur kristaller i naturen form, det visar också dem hur fällningar form och resulterar i något ätbart-en sällsynt sak i många kemi klasser.
Du behöver mycket få leveranser för detta projekt och varje elev har möjlighet att anpassa sin rock kristaller till sin egen smak. Om du använder olika mängder eller typer av socker för flera grupper av studenter, de kan jämföra och diskutera varför-talet som de äter sina projekt

Du behöver:. .
Glasburk
Bambu spett.
Binder klipp.
Vatten.
Liten kruka.
Sugar.
Lång sked.
Karamellfärg.
Aromämnen extrakt (orange, mynta, Root Beer, vanilj, etc.
).


1.
Ta med tillräckligt med vatten till en koka för att fylla din kruka. Till exempel, om din kruka har en pint, ta två koppar vatten till en koka. Ta bort vattnet från värmen och rör socker i det heta vattnet genom skedar tills det tar stopp upplösning.
2.
Häll vattnet långsamt in i din glasburk. Tillsätt ca fem droppar varje önskad karamellfärg och aromämnen.
3.
Klipp två spett tillsammans med bindemedel klipp för att bilda ett plustecken. Slip den spetsiga änden av ett spett i burken med vatten och lägg den andra över burken öppnade. Se till nedsänkt spett inte röra vid botten av burken. Justera efter behov.
4.
Ställ burken i ett varmt område där det inte kommer att störas. Under de närmaste dagarna, bör börjar bildas kristaller på spett. När vattnet löser, lämnar det bakom socker fällning som bildas kristaller, precis som kristaller bildas i jorden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org