välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är meningen med Mollusca?

Postad av : Charlotte Wannberg

Djuren kommer i en mängd olika former och storlekar, och är indelade i olika grupperingar som kallas phyla. Stammen Mollusca är en av de mest biologiskt olika grupper av organismer på planeten, komponerande av nästan 85. 000 arter. Mollusca finns över hela världen, från bakgårdar till djupa hav, och har många tydliga särdrag

taxoner

Taxonomisk klasser är grupper inom phyla, som har mycket olika egenskaper. Snäckor, som omfattar snäckor och sniglar, är det största av Mollusca s taxonomiska klasser, kompromissa cirka 80 procent av stammen. Den andra stora klassen omfattar bläckfisk, som består av djur som bläckfiskar, bläckfisk och bläckfisk. Det finns många andra mindre taxoner förutom snäckor och bläckfisk, såsom aplacophora, Bivalvia, caudofoveata, monoplacophora, polyplacophora och scaphopoda. Det finns två utdöda taxoner, det helcionelloida och rostroconchia.

Struktur

Många Mollusca, eller mollusker, har mycket liknande organ strukturer. De är ryggradslösa djur, vilket innebär att de inte har någon rygg ben, och ofta inga ben alls. Blötdjur kroppar är ofta squishy och djuren använder en mängd olika tekniker för rörelse. Till exempel snäckor och sniglar använda en fot på botten av sina kroppar. Detta muskulös fot tjänar olika funktioner i olika Mollusca taxoner. I snäckor och sniglar, utsöndrar foten ett slem som hjälpmedel i rörelseorganen. I musslor, såsom musslor, säkrar foten dem i sediment som sand. I bläckfisk som bläckfiskar, fötterna, som är längst ner på sina tentakler, stöd i framdrivningen. Mollusca varierar i storlek från bara en tum eller så lång tid att nästan 60 meter i fråga om jätteföretag bläckfisk.

Tankar

Många snäckor har skal som innehåller de flesta av deras fysiska kroppar. Detta skal består av kitin och conchiolin som har varit härdad med kalciumkarbonat. Detta skal skyddar mot rovdjur.

Respiration och Diet

Mest Mollusca genomgå andning via ett enda par gälar. Dessa gälar, till exempel på havstulpaner, vanligtvis formade som små fjädrar och är utformade för att hålla ute sediment och andra potentiellt skadliga material. Mollusca äta en varierad kost, från detritus för alger att leva livsmedel och kräftdjur. De flesta snäckor använda radulae, som är muskulösa tungor i munnen, ta in små matrester, med de flesta av deras munnar är fodrad med chitinous tänder. Mollusca såsom bläckfisk och bläckfiskar ofta jaga fisk, använder sina tentakler att greppa sitt byte och dra dem i munnen. När det gäller bläckfisk, kan en näbb i centrum av kroppen krossa skalen på skaldjur och riva sönder fisk för enklare förtäring.

Reproduktion

Mollusca återge på två sätt, antingen genom yttre befruktning eller inre befruktning, som består av samlag. Exempelvis många sniglarna och snäckor förlita sig på externa befruktning, liksom musslor, medan djur som bläckfisk eller bläckfiskar lita på inre befruktning, med män injicera paket av spermier i honorna, som hon kommer antingen att använda eller butik för ett framtida grubbel. Alla blötdjur producera ägg, som kläcks till larver som är väsentligen miniatyr versioner av vuxna. Vissa blötdjur är hermafroditer, fungerar som båda könen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org