välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sällsynta mänskliga ögat färger

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ögonfärgen att en människa har bestäms av genetik, men ingen gen som gör vad det blir. Den OCA2 genen styr ofta mängden melanin pigment som en kropp genererar, vilket påverkar 74 procent av mänskliga ögats färg variation, men även det gen påverkas av många andra faktorer i DNA. De flesta mänskliga ögon är bruna eller blå, men andra färger som hassel och grått är mer sällsynta. Även olika populationer tenderar att ha olika ögonfärger som är vanligare eller sällsynta.

Green Eye Color

Green ögonfärg är den vanligaste av de sällsynta färger, eftersom det finns i hela världen, men är bara i cirka 2 procent av världens totala befolkning. Denna färg är producerad av en stor mängd melanin i iris under utveckling, vilket är ett resultat av genetik. Liksom andra sällsynta ögonfärger, är gröna ögon ofta rensas bort av en familj, eftersom dominerande drag som bruna ögon uttrycks oftare.

Amber Ögonfärg

Amber-färgade ögon kallas ofta för "Wolf Eyes" eftersom de liknar pigmentet av dem som vargar. Denna ögonfärg består av en gyllene eller gult pigment med lite koppar och rost färgton. Lipochrome, namnet på den gula pigment, är extremt ovanligt och som ett resultat fåtal personer har denna ögonfärg.

Red Eye Color

Oftast är rödfärgade ögon hos människa som har pigment problem, som som albinos. Några sällsynta fall finns där människor utan pigment problem kommer att ha röda ögon, detta pigment kan vara resultatet av en liten läcka av blod till iris orsakar en rödaktig öga.

Violet Eye Color

Det finns ett par olika situationer som leder till ögon visas violett. När det inte finns tillräckligt pigmentet i iris att täcka blodkärl, ljuset som reflekteras från dessa fartyg gör ögonen visas violett. Detta kan också inträffa om en person med blå ögon har rödaktig blodsprängda ögon från irritation, vilket gör att ögonen blir violett. Om denna andra situation är fallet, är den violetta färgen i ögonen tillfällig.

Svart Ögonfärg

En del människor tror att de svarta ögon faktiskt inte existerar och att färgen är egentligen bara en extremt mörkbrun. Det har förekommit några fall dock att peka på rent svarta ögon människohandel enligt boken "Evolution i ögat. "

    
    Copyright © 2011 give2all.org