välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man läser en mätare mikrometerskruven

Postad av : Ulf Friberg

En mikrometer är en anordning för att göra en mycket noggrann mätning där noggrannheten är oftast inte möjligt. Inom och utanför mikrometer, samt djup kanal, finns några olika typer av enheter. En skruvad mätare mikrometer använder en axel, eller spindel, som är avancerad eller fällas med hjälp av exakt frästa gängor inuti handtaget. Mätarna på handtaget läses sedan bedöma mätningen. Skruv-gauge mikrometer kan produceras på antingen engelska eller metriska enheter

Du behöver:.
Skruv-gauge mikrometer.


1.
Välj rätt mikrometern för din tillämpning, och ställa skruven på objektet man mäter. Se till att det är ordentligt åtdraget, men inte hårt.
2.
Använd mikrometern är låsanordningen att hålla spindeln på plats.
3.
Bort mikrometern och läs linjär mätare. Denna lastprofil kommer sannolikt förkortas så att "24" motsvarar "0,24 inches" eller något liknande, beroende på mikrometer du använder.
4.
Använda den horisontella linjen på den linjära skala som en pekare, läs skalan på fat. Antalet delprov på fat kommer att bero på storleken på steget mellan ökningar på den linjära skalan. Till exempel, om den linjära skalan är indelad i kvartalet steg kommer tunnan att ha 25 steg.
5.
Kombinera avläsningar. På den här bilden, läser linjär mätare 5,5 mm. Observera att denna mätare inte förkortas. Den linjära skalan är uppdelad i halva steg, har så tunnan spårvidden 50 steg. Denna lastprofil läser "28", som är en förkortning för "0,28 mm. " Om man läser är alltså "5. 78 mm. "

Tips och varningar


  • Mikrometrar är mycket exakt bearbetade och kan påverkas av extrem värme eller kyla och liksom styrkor inverkan. Behandla din mikrometer noga .
    
    Copyright © 2011 give2all.org