välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ragwort livscykel

Postad av : Jonathan Nyberg

Ragworts är en grupp av arter inom aster familjen. Renfana ragwort, född i Eurasien, importerades till Nya Världen som medicinalväxt, och har sedan dess blivit en invasiv skadedjur anläggning. Det är giftigt för inhemska flockdjur, inklusive hästar, kor och får, är det svårt att utrota från betesmarker

Örtmedicin

Ragwort har använts under århundraden som ett grötomslag, en hud behandling och medicin för gemensamma sjukdomar, inklusive reumatism och gikt. Används även för hud inflammationer, det är en del av ett traditionellt växtbaserat läkemedel kultur. På importeras från Europa, men blev ragwort en invasiv växt

Toxiner

Ragworts arter, och det finns flera som finns på den nordamerikanska kontinenten, alla innehålla en viss mängd pyrrolidizine alkaloider -. Gifter som på matsmältningen kan göra stor skada på levern av betande djur. Dessa gifter är inte i en farlig form i fabriken fram till rötning, dock, så det finns ingen anledning till oro, att behandlingen kommer att orsaka kontakta förgiftning. De gifter överlever torkning, så ragworts misstag skördats till hö kan orsaka sjukdom och död hos hästar och nötkreatur som utfodras detta förorenat hö.

Life Cyle

Ragworts är tvååriga arter. Under sitt första år utgör de en liten bladrosett låg på marken. Under sitt andra år, skickar rosetten upp höga blomma står toppad med kluster av gula blommor. Blommorna pollineras av insekter, däribland bin. De satte då utsäde, producerar upp till 200. 000 frön av en fallskärm design liknar maskrosor. De är blåsta på vinden och transporteras vidare när klamrar sig fast päls, kläder, skor, däck och andra mobila agenter. Väl i fuktig jord, gror de och börja en ny växtperioden.

Avskaffande

Det finns två huvudsakliga punkter till attack i livscykeln när man försöker minska ragwort invasioner. Den första-och kanske bästa-dags att attackera cykeln ragwort livet under det första året rosett fas. Växter är små då, är lätt att identifiera och drog, och är långt från att producera frön. Den andra punkten av attack är det andra året innan de blommar, när du klipper tillbaka regelbundet kan åtminstone förhindra blomning och frösättning, och kan göra växten dör vid årets slut utan att återge.

Externa källor

Även om åkrar och betesmarker patrulleras regelbundet, det finns lite hopp att eliminera ragwort helt. Anläggningen har anpassats till miljön och är nu en viltlevande arter, som kan reproducera på egen hand i någon lämplig miljö inom ett intervall som, beroende på art, inkluderar alla kontinentala Nordamerika, upp i den arktiska tundran. Odlas fortfarande av många som en växtbaserade behandling och planterade av andra som en dekorativ och härdig trädgård vartannat år, chanserna att få ett slut all sannolikhet av frön som kommer in från en extern källa är praktiskt taget obefintlig. Endast ständig vaksamhet kommer att hålla åkrar och betesmarker utan ragworts.

    
    Copyright © 2011 give2all.org