välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur en organism bygger organiska molekyler

Postad av : Magnus Ekblad

Celler inuti varje organism är i en kontinuerlig process för att bygga stora organiska molekyler så de kan behålla sina funktioner. Det kan tyckas märkligt att celler använder organiska molekyler för att bygga mer organiska molekyler, men självreplikerande och egenföretagare grooming funktioner celler är en del av sin art

organiska molekyler

När forskare talar om organiska föreningar, de talar om molekyler av kol -. En atom som obligationer till andra atomer på ett sätt som bildar komplexa tre -dimensionella strukturer. Dessa obligationer kallas stabilt kovalenta bindningar, vilket innebär att de delar elektroner fritt. Syrgas och vätgas är mest benägna att band med kol, men andra element som binder till kol omfattar kväve, fosfor, kalcium, kalium, svavel, natrium och klor

monomerer och polymerer

Den mindre organiska föreningar -. Som enkla sockerarter, fettsyror och aminosyror-kallas monomerer. Även om dessa molekyler är viktiga, organismer behöver ofta större makromolekyler kallas polymerer, som består av många monomerer förenas. Själva definitionen av en monomer som är en molekyl som kan vara förbundna till samma molekyl för att bilda de större. Reaktionerna katalyseras av en kombination av enzymer-proteiner som gör ämnen reagerar snabbare än de skulle på egen hand-och energi att organismen förbrukar. Enzymer kan ordna molekyler, dela dem isär eller överföra hela elektroner och molekylära grupper.

Kondens och hydrolys

Enzymer katalyserar flera olika typer av särskilda monomer reaktioner. En reaktion, kondens, delar isär en syre-väte grupp från en molekyl och vätgas från den andra. De utsatta platser av molekylerna binder till varandra och atomerna delat formulär vatten som en biprodukt. En annan reaktion som kallas hydrolys gör det motsatta. Enzymer dela en molekyl ifrån varandra, sedan använda vatten för att fästa en hydroxylgrupp och väte atom till den utsatta platser.

Nukleotider och Protein Construction

Proteiner är uppbyggda på grund av DNA nukleotider, som består av två sammanflätade delar och fyra olika baspar. Dessa baspar är sekvenser av molekyler som ser ut som pinnar på en stege. De är kod för specifika aminosyror, som syntetiseras i proteiner när anpassats till en sekvens. Proteiner bildar ofta enzymer och strukturer cell. De är de mest grundläggande av de organiska molekyler.

Vikten av organiska molekyler

organiska molekyler kan ge struktur, underlätta kommunikationen mellan celler, katalysera reaktioner och upprätthålla energi. Assemblage av organiska molekyler avser en sammansättning av organismen. Skillnaderna mellan organismer är vanligen skillnaderna i funktion som uppstår på cellnivå. Olika enzymer och proteiner kommer att producera variationer som kommer att hjälpa en organism leva och överleva.

    
    Copyright © 2011 give2all.org