välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vilda ätliga växter som finns i Illinois

Postad av : Valon Istrefi

Hitta ätliga växter är lättare än du tror, oavsett var du bor. Mellanvästern staten Illinois är hem för många olika arter av växter som kan ätas. De flesta av dessa ätliga växter är relativt vanliga och kan även växa i din bakgård. Även om det är viktigt att komma ihåg några vilda matsvamp har oätliga dubbelgångare kan lite forskning lär dig att se skillnaden.

Gemensamma Dandelion

Den gemensamma maskros eller Taraxacum officinale, finns över hela delstaten Illinois. Med starkt gula blommor som stänger efter mörkrets inbrott, de är lätta att känna igen. Maskrosor blomma huvuden består av många små buketter och är omgivna av en rosett av små gröna blad. Blomman är ansluten till en liten, ihålig stam som utsöndrar en mjölkaktig SAP då den bryts. Maskrosblad kan ätas och är bäst tidigt på våren innan de blir tufft. Bladen är hög halt av vitaminer och mineraler och innehåller mer kalcium och kalium än spenat. Blommorna i den gemensamma maskros är ätliga och är bäst när sauterade i ljus smör eller olja. Vissa människor också rosta och mala rötterna av anläggningen för att använda dem som en koffein-fri ersättning för kaffe.

Royal Fern

Den kungliga ormbunke, eller Osmunda regalis, är mörkgröna i färgen och växer i skogen mossar över Mellanvästern. Uppkallad efter sin imponerande storlek, är det kungliga ormbunke en av de största medlemmarna i ormbunke familjen. Fronds kan växa till en höjd av 100 cm. Medan man äter bladen av den kungliga ormbunke rekommenderas inte, de unga skotten är ätlig. Vanligtvis kallas fiddleheads, dessa ätliga skott är lättast att hitta i början av våren. Den Fiddlehead, klargrön färg, är en liten, ringlade tillväxt som har brutit igenom jorden men har inte vecklat ut sina blad. Efter att ha samlat skotten kan de kokas befriats från sin bittra smak. De har en smak som liknar sparris.

Black Raspberry

Den svarta hallon anläggningen, eller Rubus occidentalis, är en buske som växer i hela staten Illinois. Det är en lövfällande buske med taggiga skott och grova gröna blad. Den svarta hallon ger ätliga frukter i början av sommaren. Druvorna är lätt att känna igen, de är runda och omkring 12 till 15mm i diameter. Frukten är en mörkt lila färg helt mogna. När plockade, bären kan ätas rå eller användas i antal rätter. De är söta och som ofta läggs till pajer eller göras till saft eller vin.

    
    Copyright © 2011 give2all.org