välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kroppens system och deras funktioner

Postad av : Jonathan Nyberg

Den mänskliga kroppen består av organiserade system som fungerar i att upprätthålla liv. Varje system är en innehöll en del av kroppen, men dessa system är beroende av varandra för att se till att kroppen klarar av åtgärder som rörelse, tanke och andning. Även om varje system interagerar med andra, de har olika funktioner som gör dem speciella

matsmältningssystem

matsmältningssystemet består av matstrupe, magsäck, och den stora och små tarmar. Det innebär också att gallblåsan och bukspottkörteln, som frisätter de enzymer som krävs för att bryta ner maten.

Andningsvägar

andningsorganen är ansvarig för syre utbyte. Lungorna byta ut koldioxid transporteras i venerna med syre från andningen. Andningsorganen fungerar direkt med cirkulationssystemet.

Cirkulationssystemet

cirkulationssystemet innehåller hjärta och blodkärl som transporterar syre och näringsämnen till vävnader i kroppen. Hjärtat är den viktigaste arbetshäst på cirkulationssystemet. Det håller blodtrycket i kapillärerna så vävnader får tillräckligt med syre för att hålla cellerna vid liv.

Muskler och skelett

Skelettet består av ben som ge kroppen struktur och stöd. Benmärgen är också ansvarig för skapandet av vita och röda blodkroppar. Musklerna är ansluten till ben ger kroppen stöd och möjliggöra rörlighet genom att ta emot signaler från hjärnan.

Nervsystemet

nervsystemet ansvarar för kommunikation från hjärnan till organen. Hjärnan är den centrala komponenten som skickar elektriska impulser till alla delar av kroppen. Varje känsla, rörelse, och tänkte härstammar och kontrolleras av nervsystemet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org