välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar & hitta motorns vridmoment

Postad av : Jonathan Nyberg

Force definieras som en skjutande eller dragande. Vridmoment är en roterande kraft, eftersom det gör objekt vända eller flytta i en cirkel. Motorer använder vridmoment eftersom de roterar axlarna för att utföra aktiviteter som att vrida hjulen i bilar. Vridmoment beror på motorns varvtal, eller hur stark en motor är det. Power beskriver i vilken takt arbetet kan utföras av en kraft. Ju mer kraftfull motor, desto större vridmoment ger den. RPM, eller varv per minut, används för att beskriva cirkelrörelse. För att beräkna motorns vridmoment, är det nödvändigt att använda sambandet mellan det, hästkrafter och RPM.
1
Vridmomentet kraft multipliceras med distans. . . I brittiska enheter är vridmoment mäts i pund-fot, eller lb-ft, och anges vanligen med den grekiska bokstaven tau.
2.
Power är lika med en kraft multiplicerat med hastighet. I brittiska enheter är hästkrafter 550 ft-lb /s, eller mul-lb per sekund eller 33. 000 ft * lb /min. RPM talar för ett objekt såsom axeln av en motor för att rotera när det inte finns någon last.
3.
Vridmomentet uppgår till 5. 252 x hästkrafter /rpm. Konstanten 5. 252 hittas med hjälp av hp och radianer, så det är 33. 000 /2 x Pi, där: Pi=3,14.

    
    Copyright © 2011 give2all.org