välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om exotiska tropiska blommor

Postad av : Camilla Näslund

Tropiska blommor är de mest färgstarka och mest ovanliga i världen. Det varma, fuktiga klimat främjar mångfald och påskyndar växternas evolution. Vissa blommor har utvecklats så att bara en enda insekt kan nå sitt pollen. Växter i täta tropiska skogar hitta sätt att nå solljuset genom att linda kring träd lever på marken eller på näringsämnen av träd grenar och löv

Hibiscus

Hibiscus är blommor med kronblad av ljus gul, orange eller röd. De växer på buskar eller små träd med avlånga blad som grov undersidan. Blommorna växer i tips av filialer och har en rad högblad under sin linda som fäster basen av kronbladen bildar en stjärna form i kontrasterande färger. Hibiskus är inhemska på Hawaii där den underart Hibiscus brackenridgei-en ljus gul blomma med en djup röd centrum-är staten blomma och en utrotningshotad art. Essenser av blomman sägs hjälpa matsmältningen och agera som en sammandragning.

Bougainvillea

Ursprungligen upptäcktes i Brasilien, är Bougainvillea finns i hela Sydamerika. Det är en taggig, vedartade vinstockar som kan växa upp till 40 meter hög som den slingrar sig runt andra växter att nå solljus. Dess blommor är ljusa nyanser av rosa, lila, rött, orange, gul eller vit. Även bougainvillea är en vintergrön, kan den fäller bladen i en torr år som en överlevnadsstrategi.

Orkidéer

Orkidéer är de mest skiftande anläggning i världen med mer än 20. 000 kända arter. Alla delar de grundläggande former som har tre foderblad och tre kronblad, med den lägre kronblad något annorlunda än resten. Många orkidéer är epifyter eller antenn växter och växer på grenar och trädstammar i skogen canopy. Istället för att dra näring ur marken, de tar dem från trädet.

Heliconias

spred sig över hela Central-och Sydamerika, liksom öarna i Stilla havet, är en udda formad anläggning smeknamnet hummer-klo. Heliconia, eftersom den är korrekt känd, tjänade detta smeknamn eftersom dess blanka tjocka blad, påminner om valar är hooked klo. Dessa klo-blad hänga en framför den andra gömmer sig blommor inne där endast specialiserade pollinatörer kan nå dem. Dess 40 arter kan vara röd, rosa, orange eller gult. Det är vanligt från lågland till moln skogar och har blivit populär i trädgårdar runt om i världen.

Gingers

cascading kluster av ingefära gör hela anläggningen ser ut som en blomma. Men den verkliga blomman är bara den vita knoppar på toppen. De fjäderlätta kluster har gett Red Ginger, född i Malaysia, smeknamn strutsen Plume. Den växer nu i Centralamerika, Puerto Rico och Hawaii.

    
    Copyright © 2011 give2all.org