välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är väte ur vatten?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Den enkla vattenmolekyl, H2O, också skriven HOH, består av en syreatom och två väteatomer förenats till en molekyl. Tekniskt, även om den är neutral, med ett pH på 7,0 kan det betraktas som både en syra och en bas. Reagerar vatten med metalliskt natrium, och det fungerar som en syra, befriande väte. Reagerar det med en mycket stark syra, och det fungerar som en bas

Extrahera Vätgas

Det finns både praktiska och opraktiska sätt. utvinna vätgas ur vatten molekyler. En är som nämns ovan-reaktionen mellan en mycket aktiv metall såsom natrium med vatten. Kostnaden skulle bli oöverkomliga. Ett annat sätt, ett praktiskt, är att electrolyze vatten. Dock är vattnet inte mycket ledande.

Lägga en elektrolyt

Merriam-Webster's Online Dictionary definierar "elektrolyt" som "en icke-metalliska elektrisk ledare som nuvarande bärs av förflyttning av joner. " En jon är en laddad atom. En typisk elektrolyt är väte-plus jon H +, som finns i en stark syra, säger svavelsyra. En annan vanlig jon är natrium-plus jon, Na +, i form av till exempel natriumklorid eller salt. Dessa kan läggas till vatten, och en ström leds genom vattnet för att befrielsen av vätgas.

Reaction

väte bildar vid katoden (den negativa elektroden) och formerna syre vid anoden ( . den positiva elektroden)

Om elektrolyten är surt, det partiella differentialekvationer är:

2 (H +) + 2 elektroner ---> H2

och

2 H2O ---> O2 + 4 (H +) + 4 elektroner

Det övergripande elektrolys reaktion är:

2 H2O ---> 2 H2 + O2.

Insamling av befriade Gaser

elektrolys vanligtvis sysselsätter inert trådar som elektroder, varvid dessa sätts in i botten av fartyg för gas samling (den gas som flyter uppåt). En apparat som kallas Hoffman apparaten är speciellt utformad för att utföra operationen. Den praktiska fysik hemsida erbjuder ett diagram över apparatur och förfarande.

Resultat

Eftersom det finns två atomer väte för varje atom av syre i en vattenmolekyl, dubbelt så mycket vätgas kommer att samlas från hydrolys. Vätgas, det förväntas, kommer att bli en allt viktigare källa för rent bränsle i framtiden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org