välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

bluejay fågel information

Postad av : P-O Lennartsson

The Blue Jay-en fågel från familjen Corvidae-är en av de mest välkända fåglar i Nordamerika. Inte bara är Blue Jays vanliga, de är inte i fara att bli utrotade liksom många andra fågelarter som negativt påverkas av urbanisering. Blue Jays samspelar väl med människor, så de är ett gemensamt och favorit fågel av naturälskare

Identification

Blue Jays är mycket lätta att upptäcka --- främst på grund av ljusa färger på sina yttre fjädrar. Normalt Blue Jays är en blandning av blå, svart och vitt på deras topp fjädrar. Blue Jays har en rundad stjärt och anses vara medelstor jämfört med andra fåglar.

Behavior

Blue Jays har en mängd samtal till sitt förfogande. The Blue Jays samtal bära långa sträckor och normalt har när fågeln är uppflugen i ett träd. Under flygning, Blue Jays är i allmänhet lugnt.

Läge

De flesta av Blue Jays ligger längs mitten till östra halvan av Sverige, liksom i Kanada. De lever vanligen i skogsområden och ofta bo i ekarna. De är mycket vanliga i närheten av städer och storstadsområden, troligen på grund av överflöd av mat som människor ger.

Migration

Blue Jays migration anses mystisk. Till skillnad från många andra fågelarter, har inga direkta mönster har dokumenterats i Blue Jay beteende. Blue Jays kommer ibland vandrar längs Atlantkusten, men migrationen är i allmänhet slumpmässigt och kommer ibland hoppa år. Unga Blue Jays tenderar att migrera mer än vuxna.

Mat

Blue Jays foder på en rad olika livsmedel, inklusive insekter. De har också ofta äter små ryggradsdjur, särskilt de som skulle bli skadad. Blue Jays äter säd och en mängd olika nötter också.

    
    Copyright © 2011 give2all.org