välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av spånskivor

Postad av : Jonathan Nyberg

möbelsnickare och hantverkare använder olika typer av spånskivor för att göra vackra möbler och inredning. Spånskivor kan klassificeras med hållbarhet, flexibilitet och konsistens. Varje styrelse säd skiljer sig.

Mjuka och hårda träslag Forum

Många amerikanska möbelsnickare använda lövträd såsom körsbär, lönn och valnöt. Körsbärsträ är hållbara, hårt, tungt och kraftigt. Det används för många skåp och möbler inklusive bord, stolar och sängramar. Körsbärsträ ombord korn är stängda, vilket gör det lätt att polera och lysa för en utsökt utseende. Hårdrock lönn är ett vitt grad av lönn som har en djup, gyllene elfenben färg när polerad. Valnöt styrelser kan komma på en choklad eller lila brun färg som nordamerikanska valnöt, som är hållbar och slutar fint. Andra mjuka och hårda träslag innehåller aska, Basswood, bok, björk, butternut, Tennessee aromatisk ceder, gran, hickory, tall och rödek.

Kalifornien spånskivor

Trä från Pacific Northwest är känd för sin kvalitet och skönhet. Madrone, ett mycket hårt Kalifornien infödda rödrosa trä används i golv, arkitektoniska strukturer och möbeltillverkning. Pacific lönn styrelser är normal för hårda, gyllengul och finns i en vågig spannmål eller fiddleback-spannmål används för att göra musikinstrument. Alder, en annan Kalifornien trä, är mjuk och varm brun och används för att göra skåp och möbler. Svart och röd ek, furu, myrtlewood, Claro valnöt och västra röd ceder finns andra inhemska Kalifornien träslag.

Exotiska träslag

Det finns många typer av exotiska träslag brädor med levande färger och tydliga mönster spannmål. Mest exotiska trä används i spån och för att belysa möbler. Men är afrikanska mahogny och granadillo används för att bygga stolar och skåp. Afrikansk mahogny är importerad från Ghana. Granadillo, streckad en nära finkornig ved med tan-liknande brun färg, är från södra Mexiko och användas för att göra möbler. Lacewood är ett mjukt trä från Australien. Andra exotiska spånskivor inkluderar BUBINGA, spanska ceder, ebenholts, fishtail ek, Jatoba, Kingwood, narra, purpleheart, palisander och satinwood.

    
    Copyright © 2011 give2all.org