välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

namn för druva naturvetenskapliga projekt

Postad av : Jan-Olof Stoor

När ditt barn förbereder ett naturvetenskapligt experiment för skolan eller kul, du får bild en lista över giftiga ingredienser som leder till explosioner, en resa till sjukhuset och några tunga rengöring. Egentligen kan ditt barn utföra pedagogiska experiment säkert med leveranser från mataffären. Dessa inkluderar vanliga föremål som druvor och druvsaft. Övervakning rekommenderas, och samtidigt hålla ett öga på förfarandet kan även ge praktisk information för föräldrar. Håll en anteckningsbok och penna till hands för journalföring resultat och även en video färdskrivare om möjligt.

Druvsaft och renare

upptäcka den bästa metoden för att avlägsna druvsaft fläckar är en praktisk experiment någon mamma kommer att uppskatta. Ge bitar av vitt tyg, alla av samma typ. Skapa druvsaft fläckar av ungefär samma storlek på varje. Material du behöver förutom destillerat vatten, enligt Science Fair äventyr, däribland syre, blekmedel, klorin och vit vinäger. Det blekmedel kommer att kräva blandas med vatten. Du kan utöka detta experiment med en annan typ av renare, såsom en fläck-borttagning tvål. Använda gummihandskar och svampar skura, avgöra vilka renare mest effektivt och snabbt tar bort druvsaft fläcken.

Blanda och separera Experiment

Ett enkelt och säkert experimentera för små barn innebär blandning och separera ingredienser. Detta avgör tätheten av vissa vätskor och fasta ämnen. Fyll en lång, klar fartyg med 1 /3 olja, 1 /3 vatten och 1 /3 honung lämna plats på toppen. Låt dessa lösa, sedan försiktigt lägga ett mynt, en druva och en kork. Målet är att avgöra vilka av dessa är tyngst. Tre lager av vätskor kommer att visas, utan att blanda, medan de tre fasta ämnen kommer att sitta på olika nivåer i koppen, vilket syns tydligt tätheten av varje.

Diamagnetism

En av sällsynta jordartsmetaller magnet kommer avvärja en druva på grund av dess vattenhalt, ett fenomen som kallas diamagnetism. För att uppleva det här hemma, använd en neodymium magnet, två stora druvor av ungefär samma storlek och ett sugrör. Om du fortfarande äger en kamera med film, hålla en behållare och lock. Slutligen får en push-pin och en liten kniv eller rakblad. Tryck din PIN-kod via undersidan av kapselns lock och tryck fast locket på kapseln. Gör en 0,5 cm till 1 cm hål i halmen i centrum med hjälp av rakblad eller kniv. Tryck en druva på varje ände av halm, sedan balansera halm på stiftet där du gjorde hålet. Ta med magnet nära en druva utan att röra vid och titta på druvan sakta rör sig bort. Vrid magnet över att se hur den andra polen stöter bort den druvan också.

andra experiment

Gör osynligt bläck med hjälp av bakpulver och vatten. Skriv något på ett papper med hjälp av en bomullspinne, tandpetare eller pensel. Pensla osynligt bläck med druvsaft koncentrat och titta på syra och bikarbonat reagerar att avslöja vad du skrev. Ett annat alternativ, utsäde räkna innebär vindruvor och andra frukter där fröna lätt kan räknas. Gör ett diagram som visar antalet frön per bit frukt. Antalet frön per styck anger dess produktivitet. Jämför druvor med apelsiner, äpplen och andra.

    
    Copyright © 2011 give2all.org