välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

citron batteri fakta

Postad av : Ulf Friberg

Målet att göra en citron batteri håller på att förvandlas kemisk energi till elektrisk energi, skapa tillräckligt med el för att driva en liten LED-ljus eller en klocka. Du kan också använda limefrukter, apelsiner, potatis eller andra sura livsmedel. Detta experiment kan vara lärorikt för barn, under uppsikt av vuxen

Du behöver:. .
Gummihandskar
Uggla pellets.
Aluminiumfolie.
Ugn.

Historia

Alessandro Volta krediteras med att göra den första batteridrivna elektrokemisk cell år 1799, med en bunt alternerande koppar och zink skivor, med trasa fuktad i salt vatten mellan varje skiva . Enheten för elektromotorisk kraft hette "volt" i hans ära.

Material som behövs

en citron kommer att fungera, men använder mer kommer att producera mer el. Sex är ett bra nummer. Batteriet behöver också två olika typer av metall. Pennies och gem är väl lämpade för detta experiment, som koppar i öre och zink eller stål i gemet kommer att skapa en positiv och negativt flöde av elektroner när den har satts in i citroner.

Inställningar

Rullande citronerna på en hård yta är ett bra sätt att bryta upp frukten på insidan och få den sura safter flödar lättare. Använd en kniv för att göra två små slitsar, och sätt in en slant och ett gem i varje citron. Med sju krokodilklämmor, som finns tillgängliga på hårdvara och elektroniska affärer, anslut öre av en citron till gemet av nästa citron, och fortsätta att ansluta alla citroner på detta sätt.

Det kommer att finnas en citron med ett gem, och en citron med en krona som inte är anslutna till resten, som kommer att ledarna. Böj isär benen på LED-ljus, och använda krokodilklämmor för att ansluta gemet leda till kortare benet på LED, och anslut öre leda till det andra benet. Den ska lysa.

Så fungerar det

De två olika metaller, som används som elektroder placeras i citron, som kan leda elektricitet eftersom den innehåller syra, en elektrolyt. En metall samlar ett överskott av elektroner, medan den andra metallen förlorar elektroner. Denna positiva och negativa flödet mellan elektroderna skapar elektrisk laddning.

Om det inte fungerar

En voltmeter kan användas för att testa spänningen i citron batteriet genom att ansluta ledarna. Du kan också prova att bryta upp de citroner genom att rulla dem runt mer. Var noga öre och gemet på varje citron är inte vidrör varandra. Avgiften kommer inte att räcka för att driva större glödlampor och mer komplex elektronik eftersom frukterna producerar en mycket liten ström-ungefär en mA per citron, eller 7 /10 volt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org