välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter pH i vatten

Postad av : Ulf Friberg

Du kan mäta pH i vatten med lackmuspapper eller en pH-mätare. PH-skalan används för att visa surhet eller alkalinitet av en lösning. Det varierar från noll till 14. En pH sju innebär att lösningen är neutral, pH större än syv: den lösning som är basiskt och pH mindre än sju innebär att lösningen är sur. Rent vatten är neutralt och bör ha ett pH på exakt sju. Sällan är vatten helt rent, så att mäta pH-värdet i vattnet kan delvis anger nivån av föroreningar inom det.

Mätning av pH i vatten med lackmuspapper


1
Erhåll remsor av lackmuspapper. . . Du kan köpa lackmuspapper på många affärer vetenskap hobby eller källor på nätet (se Resurser).
2.
Doppa en remsa av lackmuspapper i ditt vattenprov och ta sedan bort den. Det behöver inte ligga i blöt i någon tid. Det kommer att ändra färg inom en minut eller två.
3.
Kontakta färgkarta som medföljde lackmuspapper. Matcha färgen på diagrammet för att färgen på dina papper för att hitta pH-värdet i vattnet.

Mätning av pH i vatten med en pH-mätare


1.
Skaffa en pH-mätare. Du kan köpa en i många djuraffärer, vetenskap butiker hobby och källor på nätet (se Resurser).
2.
Doppa ner elektroden i din pH-mätare i ditt vattenprov och vänta mängden tid som rekommenderats av mätarens dokumentation.
3.
Läs pH antalet bort av mätarens siffror.

    
    Copyright © 2011 give2all.org