välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diet av rävar

Postad av : Charlotte Wannberg

Den "Audubon Society Filed Guide till däggdjur säger fyra arter av rävar bor i delar av Nordamerika, med vardera en allätare diet bestående av både kött och växtmaterial. Fjällräven av den norra tundran, den röda och grå räv med sina omfattande geografisk spridning över hela kontinenten och kit räv i de västliga staterna är alla beroende av ett sortiment av livsmedel för att överleva

Kött

Köttet del av Fox kosten kommer från ett stort urval av bytesdjur. Små däggdjur såsom sorkar, möss, kaniner cottontail, ekorrar marken och lämlar utgör en stor del av kosten, eftersom dessa är av en storlek som en räv snabbt kan skicka när han fångar dem. Rävar kommer också att äta fåglar samt för deras ägg, plundrar boet av en art som den kan få tillgång. Rävar kommer också konsumerar vissa typer av insekter som gräshoppor, syrsor och larver. Vattenlevande arter som kräftor är också en del av menyn.

Vegetabiliska

Alla nordamerikanska rävar har en vegetarisk sida till sin kost. Nötter, bär, äpplen, majs, Persimoner, körsbär, vindruvor, björnbär och gräs utgör en del av kosten för rödräv och grå räv. Satsen räv, även kallad en snabb räv för dess förmåga att springa så fort som 25 miles per timme för korta spurter, äter gräs och bär hela sitt sortiment. Fjällräven kommer också att äta bär, men inte har en chans att äta någon av de frukter och andra grödor rävar göra, eftersom fabriken livet i dess ekosystem är mycket mer begränsad än i de övriga tre typerna.

Effekter

lämmel, en liten gnagare som vanligtvis finns i stort antal i Arktis, är en viktig födokälla för fjällräven. Men lämmel befolkningen ebb ofta och topp i cykler, vilket gör det svårt för fjällräven att överleva i sitt kalla klimat under år när lämlarna är knappa. Räven befolkningen i denna region speglar ofta som lämlarna, med färre rävar runt när lämlarna är på en cykel ner.

Carrion och stöld

Fjällräven, under den hårda vintern när mat är på en premie, kommer ofta att följa isbjörnar omkring och smyger in för att äta en del av deras dödar. Trots att fjällräven är i allmänhet en enstöring, kommer det att gå ofta och ta del av ett kadaver av djur som en caribou eller sigill under vintern av nödvändighet, att äta så mycket som det kan innan den rätte ägaren, som en björn, återvänder . Fjällräven har inget annat val i tuffa tider men att äta kadaver och djuret kommer ibland tillgripa äta spillning av andra arter.

Överväganden

Foxes ofta kommer att lagra mat borta för användning vid ett senare och smalare gången. Fjällräven gräver ett hål i det kalla permafrosten och djur insättning som lämlar där som en cache för en annan måltid. Den röda räven jagar även när den har ätit, säger Nature Works hemsida, fånga varelser och begrava dem under snö, smuts eller lämnar och kommer tillbaka när hungrig för att äta dem. Den gråa Fox har en fördel att de andra rävar brist: den kan klättra i träd, där den kan nå frukter och fågelbon. I djup snö, kan den akuta hörande av en räv leder det till byte under drivorna, där det kommer att gräva igenom och hitta potentiella måltid.

    
    Copyright © 2011 give2all.org