välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en modell solenergi bil

Postad av : Stefan Svensson

En soldriven modell bil är ett utmärkt sätt att demonstrera makt solenergi och hur solceller fungerar. Modellen består av två solceller kopplas samman i en matris placeras på en 45-graders vinkel på toppen av en bit skum ombord. På undersidan av styrelsen är två axlar med gummidäck. Bredvid ett av däcken är en remskiva anslutna med ett gummiband till en motoraxeln remskiva. Motoraxeln remskiva är fastsatt i drivaxel till en elektrisk motor monterad på toppen av skummet.

Du behöver:
2 solceller
. 2 trämodell axlar.
4 små skruv ögon.
4 hjul.
Liten remskiva.
Gummiband.
Motoraxeln remskiva.
Krokodilklämman testledning.
4 längder av tydliga vinyl slang, 1/5-inch.
.
Elektriska hobby motor.
Självhäftande motor klipp.
10-tum med 3-tums skum ombord.
2 längder av kläder-hanger tråd, 3-tums


1
Cut en 8-tums av 3-tums pjäs och två 3/4-inch med 3. . -tums bitar från skum ombord.
2.
Limma två mindre bitar av skum ombord horisontellt på varje ände av den 8-tums av 3-tums stycke för förstärkning.
3.
Skruva skruven ögonen genom de två sista delarna av skum, om 1/2-tums från kanterna av varje. Dessa kommer att fungera som hjulet fästen. Ögonen på skruven ögonen ska vara vänd den kortare kanterna på slutet bitar.
4.
Sätt på axlarna genom skruven ögon så att de är parallella med den korta änden av skum basen.
5.
Sätt en vinyl slang spacer följt av en stor gummi däck på vänster sida av axlarna och på framsidan till höger. Lägg till en vinyl spacer följt av en remskiva och en stor gummi däck på rätt bakaxeln.
6.
testa bilen för att säkerställa att den rullar i en rak linje. Om det gör det inte, justera axlarna detta.
7.
Tryck remskivan motoraxeln på motoraxeln.
8.
Sträck gummiband från drivtrumman på det högra bakhjulet på motoraxeln remskiva på motorn. Placera motorn så att gummibandet dras lärde men inte stressad och använda den motor klippet att hålla motorn till skum ombord på denna plats.
9.
Anslut de två solceller tillsammans i en array genom att skapa en kontakt mellan de båda positiva och negativa kontaktpunkter. Detta kan göras genom att löda dit en koppartråd till varje stavar om du inte har celler med skruvad kontaktpunkter. Om du inte har celler med skruvad kontaktpunkter, skruva en platta av metall samband mellan kontaktpunkterna. Tejpa ihop cellerna för extra styrka över hela mitten och sedan band en 3-tums bit kläder-hanger tråd över gapet så det är är lika förlängs på båda cellerna.
10.

Klipp alligator mätsladden i hälften och remsor kabeländarna om 3/4-inch.
11.
Böj ändarna på 3-tums bitar av klädhängare tråd i en rät vinkel. Varje böjda änden bör 1/3-tums. Säkert ett slut på botten av ena sidan av solceller med skruven ner punkter, löd eller ett lim.
12.
Anslut en alligator klipp till en positiv terminalen på en solcell och den andra till en negativ terminal på den andra med löd eller skruvar.
13.
Placera solcellen på skum styrelsen så att kläderna-hanger tråd benstöd bredvid motorn och botten av solceller mot ytan av skummet. Tejpa ner den del av cellerna att röra skum.
14.
Anslut krokodilklämmor till sina respektive plintar på motorn och placera bilen i starkt solljus.

    
    Copyright © 2011 give2all.org